ATITUDINI MOLIPSITOARE (1)

„Tovărășiile rele strică obiceiurile bune” (1 Corinteni 15:33)

Virusurile de răceală si gripă nu sunt singurele care sunt contagioase, ci și atitudinile:

„Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”.

Cercetătorii numesc lucrul acesta „molipsire emoțională” si afectează viața în același fel ca și un măr putred care strică întreaga lădiță cu mere.

Un expert în relații spune: „Un angajat pesimist poate influența întreaga echipă și poate crea un mediu toxic de lucru. Un lider negativist poate să facă locul de muncă dezagreabil pentru el sau pentru echipă. Un angajat fără chef de lucru poate izgoni nenumărați clienți. Văicăreala poate funcționa ca un cancer și se poate extinde în toată organizația, sabotând starea de spirit si performanța echipelor cu talent și potențial mare. Noi nu suntem numai o creație a culturii noastre, ci noi creăm cultura îh fiecare zi prin gândurile noastre, prin convingerile si prin faptele noastre. Putem fi contagioși în mod negativ sau în mod pozitiv. Putem fi un germene care atacă sistemul imunitar al organizației noastre sau putem funcționa ca o doză de vitamina C, întărind-o. Emoțiile noastre au un impact în lumea care ne înconjoară.”

Apostolul Pavel spune: „să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare; și să vă înnoiți în duhul minții voastre” (Efeseni 4:22-23). Cum? Rugându-L pe Dumnezeu să ne prefacă „într-alt om (1 Samuel 10:6), schimbându-ne atitudinea dintr-una care molipsește în mod negativ, într-una care are impact pozitiv asupra celor cu care interacționăm în fiecare zi.

În același timp, fii selectiv în privința tovărășiilor pe care le ai. Îi cunoști din experiență pe cei care te trag în jos și care te secătuiesc de energie. Roagă-te pentru ei, dar micșorează timpul pe care îl petreci în compania lor.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: