Jurnal de Criză
06 aprilie 2020

Începând de azi, în zonele catolice și protestante, (unde locuim și noi), suntem în Săptămâna Mare, sau Săptămâna Patimilor. Ieri am „sărbătorit” intrarea Domnului Isus în Ierusalim, care marchează de fapt începutul evenimentelor pascale.

Când Domnul Isus a intrat în Ierusalim, ne spune evanghelistul Matei, toată cetatea s-a pus în mișcare și întrebau: Cine este acesta? Trăim zile când toată lumea este pusă în mișcare, pentru că un intrus (un virus) a intrat între noi. Cine este acesta și ce vrea de la noi? Noi vrem să plece, să ne lase în pace. Ce ironie, noi vrem să plece, dar tocmai noi îi oferim mediul în care el se înmulțește. Și el odată intrat, își face de cap, ne îngenunchează.

Câtă diferență dintre agitația de azi, produsă de coronavirus și agitația din Ierusalim. Virusul, musafirul nedorit, a intrat și face ravagii, dar oamenii de acum 2000 de ani, priveau spre Isus ca spre un salvator. Vine și ne va izbăvi din robia romană. Vom fi în sfârșit liberi. Numai că Domnul Isus, intrând în Templu, a luat biciul, a răsturnat mesele și i-a scos afară pe târgoveți. Şi le-a zis: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune.” Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.” (Matei 21:13).

Mă întreb și eu retoric: ce vom învăța din lecția aceasta, când Domnul a luat din nou biciul la noi? Vom „da cinste Fiului, ca să nu se mânie” (Psalmul 2:12), sau după ce El va pleca, vom pune iar mesele la locul lor și vom continua să vindem și să cumpărăm?

Azi am primit un nou apel de la frații din Madrid, care ne rugau să insistăm înaintea Domnului pentru fratele Ursu Ion Gabriel. El este în comă indusă de mai multe zile și trebuie să-i facă un drenaj la plămâni, pentru a-l elibera de infecția de acolo. Este un bărbat de 45 – 47 de ani, dar starea lui este încă gravă. Domnul să lucreze!

Din Alcala de Henares (zona zero din regiunea Madrid), pastorul Iacob Miron ne informează că toți frații din biserica lor ce au fost spitalizați, sunt deja acasă, cu excepția sorei Mia Roman, care a fost la terapie intensivă, dar acum este în salon și fratele Sabin Tofan. Cât privește pe cel din urmă, sora Mihaela ne lasă un mesaj prin care ne spune că au sunat-o azi de la spital, cerându-i consimțământul pentru ca să-i facă fratelui Sabin traheotomie. „Mi-au spus că plămânii sunt stabili dar au nevoie de această intervenție pentru a-i elibera de infecție, deoarce soțul meu încă face febră, și o astfel de intervenție îl va ajuta foarte mult”. Fratele Sabin este încă în comă indusă. Domnul să lucreze și în dreptul lui!

Vă mulțumesc tuturor ce ne urmăriți, mulțumim pentru mesajele de incurajare și dorim ca Domnul să vă asculte rugăciunile care le faceți pentru frații noștri!

Pastor Beni Drădici
Spania Evanghelică