Fructele mâniei – Franța culege atacul islamiștilor pe care i-a invitat

Polițistul care și-a ucis 4 colegi în sediul central al poliţiei din Paris se convertise la islam. Cum era văzut la birou 

03.10.2019 22:49 

politist franta crima

DIN ARTICOLEmmanuel Macron: Moartea celor patru funcţionari ucişi în miezul zilei de un coleg, o adevărată dramă 

Bărbatul care a ucis cu lovituri de cuţit patru funcţionari în sediul prefecturii poliţiei din Paris joi, înainte de a fi împuşcat, „se convertise la islam în urmă cu 18 luni”, informează AFP, citând o sursă apropiată dosarului, informează Agerpres.

Născut în Martinica (Antilele franceze), acest agent administrativ de 45 de ani era informatician la Direcţia de informaţii a prefecturii poliţiei din Paris şi suferea de surditate.

Agresiunea s-a produs chiar în interiorul acestui loc emblematic care regrupează mai multe mari direcţii ale poliţiei pariziene, situat în centrul istoric al capitalei franceze, în apropierea catedralei Notre-Dame.

El a înjunghiat mai întâi cu un cuţit de bucătărie trei persoane care se aflau în birourile serviciului său, iar apoi a lovit mortal o funcţionară administrativă pe o scară.

În curtea clădirii, un poliţist i-a ordonat să lase cuţitul, făcând ulterior uz de armă. Atins la cap, atacatorul a fost ucis.

Emmanuel Macron: Moartea celor patru funcţionari ucişi în miezul zilei de un coleg, o adevărată dramă

„Era o persoană obişnuită, cineva foarte calm. Îl vedeam mergând la moschee, dar avea o conduită normală”, a relatat pentru AFP o vecină. Potrivit localnicilor, el avea doi copii, de nouă şi trei ani.

Acest funcţionar „nu prezentase niciodată abateri comportamentale”, nici „cel mai mic semn de alertă”, a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a calificat joi drept o „adevărată dramă” moartea celor patru funcţionari ucişi în miezul zilei de un coleg la prefectura poliţiei din Paris.

Şeful statului s-a deplasat la faţa locului pentru „a-şi exprima sprijinul şi solidaritatea cu întregul personal”, potrivit Palatului Elysee. „Ei sunt în stare de şoc, este unul dintre colegii lor care a ucis alţi patru”, a comentat Emmanuel Macron în cursul serii, în timpul unei deplasări la Rodez (sud). 

Editor web: Liviu CojanCategories: Arhive Documentare

2 replies

  1. Ce seamănă omul aceea va culege

Trackbacks

  1. Fructele mâniei – Franța culege atacul islamiștilor pe care i-a invitat — B a r z i l a i – e n – D a n – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: