A. M. Behnam – Un testament de lucrător

Dar eu nu consider viața mea scumpă pentru mine, numai să-mi sfârșesc alergarea și slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, de a mărturisi evanghelia harului lui  Dumnezeu. Fapte 20.24

Aceste cuvinte au fost scrise de un slujitor credincios și ne descoperă secretul succesului lucrării sale pentru Domnul.

Prețul. El a socotit bine prețul pe care avea să-l plătească – chiar viața sa – și a găsit că era un preț foarte mic. Dacă propria viață nu-i era prea scumpă, cu cât mai puțin scumpe erau alte lucruri, precum posesiunile pământești! Preocuparea lui era „crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine și eu față de lume“ (Galateni 6.14).

Alergarea. Pavel știa că avea o alergare înaintea lui. El nu înainta fără niciun scop. Înainte de moartea sa, el i-a scris lui Timotei: „Mi-am sfârșit alergarea“. Pentru el nu era o opțiune să predice evanghelia sau nu. Hristos urma să fie preamărit în trupul său, fie prin viață, fie prin moarte.

Sursa. „Slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus.“ El era „rob al lui Isus Hristos, apostol chemat, pus deoparte pentru evanghelia lui Dumnezeu“ (Romani 1.1). Când L-a întâlnit prima oară pe Domnul, mesajul a fost acesta: „Ridică-te, mergi în cetate și ți se va spune ce trebuie să faci“. El nu a fost neascultător acestei viziuni cerești, nu numai atunci, ci și mai târziu, în mijlocul multor suferințe pentru numele Domnului.

Prețul – Alergarea – Sursa. Să privim la aceste trei lucruri în viața Domnului nostru Isus Hristos. Prețul: El a fost ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce. Alergarea: „Te-am glorificat pe pământ; am sfârșit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac“ (Ioan 17.4). Sursa: „Cum Mi-a poruncit Tatăl, așa fac“ (Ioan 14.31).Fie ca și noi să socotim prețul, să cunoaștem alergarea și să-L glorificăm pe Cel care este Sursa noastră.

 „Numai temeți-vă de Domnul și slujiți-I în adevăr, cu toată inima voastră, pentru că vedeți ce lucruri mari a făcut cu voi!“ (1 Samuel 12.24).  Categories: Studiu biblic

1 reply

  1. Când îl faci pe Domnul Isus Domnul vieţii tale, renunţi la trei drepturi fundamentale: a) Cât te va costa; b) Unde te va duce; c) Măsura în care te va schimba. Pentru a te bucura de o relaţie cu Domnul Isus similară cu cea pe care a avut-o El cu Tatăl, acesta e preţul! Poate spui: “Pare foarte solicitant”. Da, dar e şi foarte protector. Când Dumnezeu a spus poporului Său să facă ceva, El le-a spus şi de ce: “ca să fiţi fericiţi” (Deuteronom 5:33, 6:3, 12:28). Dumnezeu nu încearcă să te facă să nu te simţi în largul tău, să-ţi îngreuneze viaţa sau să te pună într-o cămaşă de forţă. El este un Tată care doreşte numai ce e mai bun pentru copiii Lui. Nu e ceea ce doreşte orice părinte bun? Deci când umbli în ascultare, vei obţine ce e mai bun de la Dumnezeu.
    [10/9 10:22] Fr Radu: Multe binecuvăntări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: