Totul este gol și descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face !

(recente completări la comentariul Evangheliei lui Ioan)

Deși Îl prezintă pe Isus drept ,,cuvântul făcut trup“ și devenit în întregime uman, Ioan este atent să menționeze că El „și-a arătat slava“ printre noi. Una din manifestările slavei Lui a fost tocmai această cunoaștere supranaturală.

Isus din Nazaret ,,l-a văzut“ pe Natanael sub smochin înainte să-l cheme Filip (Ioan 1:45-49)

El a știut că ,,nu i-a venit încă ceasul“ (Ioan 2:4)

A știut mai dinainte de ce fel de moarte va avea parte (violentă, urmată de trei zile scurse între moarte și înviere (Ioan 2:19; 6:51; 10:15, 17, 18; 12:24; 15:13; cf. 18:32 precum și expresia ,,va fi înălțat“ folosită de El în Ioan 3:14; 8:28; și 12:32).

Domnul a știut despre trecutul trist și păcătos al femeii samaritence (Ioan 4:17-18). El a cunoscut mai dinainte cine este acela care avea să-l vândă (Ioan 6:70; 13:10-11).

El a știut scopul pentru care s-a născut omul acela orb și pentru care s-a îmbolnăvit Lazăr (Ioan 9:3) 11:4). Deși n-a fost acolo, Domnul a știut când a murit Lazăr (Ioan 11:14).

A știut dinainte că Petru se va lepăda de trei ori (Ioan 13:38) și chiar felul în care va fi martirizat acest brav apostol (Ioan 21:18-19).Categories: Studiu biblic

Tags:

3 replies

  1. Multumesc frumos pentru atentionare.

  2. Natanael în loc de Nicodim

  3. Cu toate acestea, Isus Domnul a facut spectaculoase promisiuni care nu le-a facut nici-un on sub soare! Adica, El, Fiul lui D-zeu, a pretins celor ce vor sa fie mantuiti sa creada in El si sa se boteze! Ioan 6:47; Mark 16:16. Dar, de 500 de ani, El Isus este din ce in ce mai ignorat in bisericile crestinismului in fiecare Dumineca! Observati cu atentie programele duminecale si veti vedea caci nici macar un verset din Evanghelii nu se vorbeste, si nici copii pocaitilor in nici-o Dumineca nu sunt expusi cuvintelor lui Isus, despre care El a spus ca sunt VIATA. Asa ceva nici-un om sub soare nu a mai vorbit! John 6:63. Ce sa mai vorbim….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: