Semnul credinței

Cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că El răsplătește pe cei care Îl caută.

Evrei 11.6


Credința

Doi vizitatori se aflau într-o galerie de picturi. S-au oprit în fața unui tablou care reprezenta vindecarea unui cerșetor orb, despre care Biblia relatează în Evanghelia după Luca, la capitolul 18.

Unul dintre ei cunoștea acest tablou de mai mult timp și i-a pus o întrebare prietenului său: „Ce este oare cel mai frumos în acest tablou?”. Prietenul a arătat diferite locuri, dar însoțitorul spunea de fiecare dată «nu». Până la urmă a dat el răspunsul: „Cel mai frumos este bastonul azvârlit al orbului. Cerșetorul a aruncat bastonul când a auzit vocea Domnului Isus care îl chema la El. Orbul a aruncat bastonul înainte de a putea vedea. Aceasta este credință. Cerșetorul orb și-a pus toată încrederea în Isus Hristos”.

În alte tablouri cu această scenă, orbul mai ține bastonul în mână. Nici Biblia nu amintește de un baston! Dar pictorul acestui tablou a redat starea credinței orbului: El a crezut că Isus îl va vindeca. El a lăsat să cadă sprijinul său de până acum, pentru a putea întinde mâinile cu deplină încredere spre Salvatorul lui. El nu s-a îndoit că Domnul îl va elibera de suferința lui și că îi va reda vederea.

Oamenii spun mereu că nu pot crede. Care este cauza? Mulți nu sunt gata să lase să cadă sprijinul lor natural și să recunoască: Fără Isus Hristos sunt pierdut pentru veșnicie. Numai când omul lasă să cadă orice sprijin și așteaptă salvarea numai de la Hristos, el poate vedea ajutorul. Pentru această salvare, Hristos a pus temelia la crucea de la Golgota.Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: