Unde-s vindecătorii NAR când ai nevoie de ei?

Știu că printre creștini sunt mulți suporteri ai vindecătorilor și, în același timp, suporteri ai unei echipe de baschet. Când am deschis azi televizorul am văzut tristețea celor ce văzuseră una din accidentările care pot schimba soarta finalei campionatului american de baschet: Kevin Durant, după câte se spune un creștin între alți colegi creștini din echipă, și-a rupt ceva la călcâiul lui Ahile. Tot Internetul vuiește de implicațiile acestei ,,tragedii“ sportive și personale. Majoritatea mesajelor trimise pe Twitter sau Instagram spun: ,,I will pray for you!“ ,,My prayers are with you!“ (aici)

Hmmmm! Nu pot să nu mă gândesc că aceasta este una din clipele de adevăr, una din clipele de verificare în practică a doctrinelor predicate de presupușii purtători creștini ai instaurării actuale a împărăției lui Dumnezeu pe pământ.

Un tendon ar trebui să fie un ,,fleac“ pentru cei ce vindecă ciungi, schiopi și orbi! Un călcâi ar trebui să fie un chițibuș pentru cei ce pretind că vindecă oamenii de cancer și-i scoală pe alții din morți!

Repede! Repede! Chemați pe unul din tele-evangheliștii cu avion personal! Sunt sigur că echipa celui accidentat este gata să ,,doneze“ câteva milioane de dolari pentru o vindecare. Sunt în joc câteva sute de milioane în cariera acestui jucător și peste un miliard în caseria acestei echipe. Știu că mai fiecare echipă mai acătării din NBA are câte un capelan creștin. Nu s-a găsit încă niciuna care să angajeze, pe lângă medici și antrenori, și câte un ,,vindecător“ NAR pe post de șaman? Ce greșeală impardonabilă! Ce minuni necesare ar face el astăzi!!!

Și apoi, ce extraordinară ocazie pentru cei din Redding (deci, foarte aproape de Sacramento) să convingă toată lumea, de pe toate cele cinci continente, că finalul de istorie va fi marcat de reapariția unor ,,apostoli“ cu autoritate mondială! Căutați-le repede numerele de telefon la Bill Johnson & comp. Dacă îi știți numărul de telefon celui cărui vorbește și românește, acel corifeu neostenit din Portland de aproximativ 80 de ani, care vinde certificate de minunologi ca Simon Magul din Samaria, mă ofer eu să-i fiu interpret … numai să vrea el să meargă până la Sacramento! Sau măcar să trimită acolo pe unul din păgubiții diplomații absolvenții ai ,,școlii de vindecători“!

Sunt sigur că se va găsi un organist gata să facă atmosferă … Sunt sigur că mii de suporteri ai acestor vindecători NAR, din sau nu din România, se vor ruga insistent pentru această minune, împreună cu milioanele de suporteri ai echipei de baschet Warriors. Poate că de la Domnul s-a întâmplat accidentarea acestei celebrități pentru ca să vadă toată lumea minunea !!! (Iertați-mi această îndrăzneală! Ptiu, piei!)

Cum? Nici un vindecător NAR nu se oferă? Niciunul ,,puternic“ din Africa? Nici un ,,străjer“ din România nu este ,,la datorie“? Cum??? Niciunul nu vrea să iasă în fața lumii cu doctrinele predicate cu atâta înflăcărare în sălile arhipline de naivi intrați în transă? Unde este Benny Hinn? Unde s-au ascuns toți ceilalți?

Cum ? Nu-i găsește nimeni când toată omenirea îi așteaptă? Cum? Nu vor să vină la căpătâiul unui frate creștin aflat în suferință?

Aaa! I-ați găsit?! Sunt tot acolo unde erau și sunt când spitalele lumii gem de bolnavi incurabili, iar în biserici înmormântările se țin lanț? Aaa! Minunile nu se pot face așa, „la comandă“, când vor sutele de mii de creștini ai lumii, ci doar atunci când le pică bine acestor ,,vindecători“ mofturoși, dar „prea aleși“?

Cât de caraghioase sunt exagerările doctrinelor elastice numai bune pentru încasat banii celor lesne de păcălit în sălile de biserici! Cât de limpede se vede acum sau nesimțirea celor ce pot să vindece, dar nu vor, sau nu pot să vindece, dar joacă teatru! Pentru oricare ar fi cea adevărată dintre aceste două alternative, ,,vindecătorii“ NAR (Noii Reformații Apostolice) sunt încă o dată făcuți de râs de realitate! … sau de Dumnezeu?

,,Și schilodească-se odată cei ce vă tulbură!“ (cu călcâie cu tot!)Categories: Teologice

5 replies

 1. Pentru Virgilc:
  Mă gândisem prima dată să șterg acest comentariu al tău. Iată că l-am reafișat împreună cu o explicație, pentru că se pare că ai fost șocat de ce am scris. Omul plăcut lui Dumnezeu face și așa ceva:
  ,,El priveşte cu dispreţ pe cel vrednic de dispreţuit,
  dar cinsteşte pe cei ce se tem de Domnul.“
  Să nu uităm vorbele profetului Ilie către profeții mincinoși adunați pe muntele Carmel.
  Nu, n-am de ce să înlocuiesc termenii folosiți cu aceia de pocăiți sau de baptisti. Aceia nu fac așa ceva.
  Violența limbajului nu este în afara granițelor creștine. Sunt sigur că ești familiar cu expresia ,,pui de năpârci“. Adu-ți aminte de seria de ,,Vai-“-uri rostite de Domnul Isus.
  Astăzi este la modă un creștinism emasculat și feminizat, care nu supără pe nimeni. Apostolul Pavel a fost violent în limbaj (de la el am preluat acel ,,scrijelească-se odată!“) și nu de puține ori foarte ironic (,,prea aleși“, ,,orice-ar fi ei, nu-mi pasă“ – vorbind de Ioan, Petru și Iacov !?).
  Dacă ești în Germania Reformei nu cred că mai trebuie să-ți aduc aminte de limbajul lui Luther …
  În orice caz, nu vreau să intru într-o polemică sterilă. Fiecare cu încredințarea și cu chemarea lui. Eu sunt păstor-cioban și mai folosesc din când și ciomagul. Știi, pentru lupi …

 2. Și uite așa, draga frate Daniel, ne așezăm pe scaunul celor batjocoritori și împrumutam din arsenalul diavolului. Faceți un exercițiu: luati toate ideile de mai sus, înlocuiți NAR sau vindecători cu “baptist” sau “pocăit” și veți vedea ca exact acest fel de texte sunt folosite de detractorii evanghelicilor de mai bine de o suta de ani…

 3. Urmărirea câștigului financiar îi transformă pe învățătorii mincinoși în niște mercenari ai propriilor interese, oricât de teologice ar părea preocupările lor. Ei sunt în realitate niște păgubași. Există însă un alt câștig incontestabil al adevăratei evlavii însoțite de mulțumire!
  Umblarea după comorile lumii de acum păgubește, în timp ce umblarea după comorile vieții veșnice duce la îmbogățire eternă.
  Cu stimă fr Radu.

 4. UN ADEVĂR SPUS CU ÎNDRĂZNEALĂ.
  FI BINECUVÂNTAT FRATE SCUMP ÎN DOMNUL ISUS.
  CU STIMĂ FR RADU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: