Poți avea un nou început !

coordonatori Bob & Debby Gass

„Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte, și nu vă mai uitați la cele vechi!” (Isaia 43:18)

Deși este adevărat că toți greșim, iată ceva ce merită să ții minte: Eșecul te poate face mai puternic. Cum? Învățând din greșeli și devenind mai puternic și mai înțelept prin ele.

Când lași viitorul în seama trecutului, înseamnă că te îneci în remușcare și în deznădejde. Dar dacă practici „eșecul si înaintarea”, poți experimenta succesul viitor.

Așadar, admite că ai greșit, cere curățirea prin sângele lui Hristos, nu te mai gândi la dezamăgirile produse de tine însuți, ridică-te si încearcă din nou.

La un moment dat din viața sa, llie a ajuns să fie atât de deprimat, încât s-a rugat să moară: „Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, căci nu sunt mai bun decât părinții mei. (1 împărați 19:4). Mai târziu, când a fost întărit de harul lui Dumnezeu, el a ieșit din descurajare fiind un om nou și având o nouă misiune în viață (vezi v. 15-16).

După ce s-a lepădat de Hristos pe fată, Petru a fost iertat. În ciuda slăbiciunii sale, el a fost restaurat și a devenit apostolul care „i-a întărit pe frații săi” și care a zidit biserica Noului Testament (vezi Luca 22:31-32).

Aici nu este vorba de cât de tare ai greșit sau cât de des – ci de ceea ce poate face Dumnezeu să fii, când accepți harul Său, te ridici și ÎI lași să-ți dea puterea de-a face mai bine data viitoare. Petru este dovada că Dumnezeu ne ridică atunci când suntem slabi si vorbește și acționează prin noi, pe căi care îi aduc slavă doar Lui! (vezi 1 Corinteni 1:28).

Te va mustra Dumnezeu uneori? Da, El este un părinte bun, dar El nu te va lepăda. Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: o poți lua de la capăt.

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: