România la zi, … dar ce va fi mâine ?

Melania Cincea

Un foarte lucid comentariu al lui Ciprian Apetrei, care îmi acutizează sentimentul că, privind în jur, mi-e silă de ce văd, iar privind spre mâine, mi-e teamă de ce va urma.

“Moralitatea se întoarce în România. Să îl îngropăm pe Lazăr, să vedem dacă învie. Să facem o lustraţie care să înceapă şi să se termine cu el.

Daniel Morar returnează un premiu GDS. Uită că face parte, pe bani mulţi de tot, dintr-o Curte Constituţională care ia decizii în toaletă şi care a dezonorat această instituţie. Cât am mai crezut în acest erou justiţiar. Este nemulţumit în schimb de Lazăr. Colegialitatea cu Dorneanu şi cu Lăzăroiu, cel care nu se dă dus de acolo, deşi i-a expirat mandatul, nu îl deranjează. Deloc. Amândoi au fost propuşi acolo de Traian Băsescu.

Cutare şi cutare fost deţinut politic se aliază cu lucrătorul pentru securitate Voiculescu, care şi-a turnat familia tot la Securitate, ca să denunţe abuzurile lui Lazăr. Altul se suspendă din GDS, care i-a dat un premiu lui Lazăr, ultimul bastion al independenţei justiţiei. Da, om curajos şi cu principii, a demisionat temporar din acel GDS în care a fost printre fondatori Silviu Brucan, venit pe tanc de la Moscova, ultimul supravieţuitor al generaţiei de criminali stalinişti. Dânsul nu a fost deranjat până astăzi, când ar vrea să îl îngroape pe Lazăr.

Sunt susţinuţi de EVZ, ziarul care aduce, constant, laude, foştilor generali de Securitate care erau «patrioţi» şi merită respectaţi. Şi de PSD, partidul fondat de Ion Iliescu, de care nu s-au dezis niciodată. Şi care se şterge prin părţile esenţiale cu imaginea foştilor deţinuţi politici. Sprijiniţi de jalnicul şef al (fostului) PNŢcd, distrus iremediabil de către ciracii foştilor securişti.

Vârf de lance sunt fostele slugi ale lui Vadim, o slugă sinistră a lui Ceauşescu, şef al unui partid plin de foşti ofiţeri de securitate. Adevăraţi torţionari. Lingăul şi-a lăsat urmaşii pe mâini bune, iar el a fost înmormântat cu onoruri de stat. Ca şi Adrian Păunescu. Dar noi să îl îngropăm pe «torţionarul»Lazăr.

Şi o notă culturală, de amuzament amar. Fostul dizident şi poet Mircea Dinescu, ajuns între timp circar bucătar plătit de stat să ne facă de râs prin toată lumea şi servitor pe bani mulţi al PSD, se hăhăie, tâmp, de Iohannis că scrie cărţi. El a abandonat de mult această carieră, se câştigă mai bine din prostituţie politică.

Altfel, Dragnea este bine şi a propus un semianalfabet ca ministru al Justiţiei. Pe cel care urla în Parlament să fie declarat Regele Mihai persona non-grata.

Slugarnicul Tudorel a aflat că o cârpă de şters pe jos este uşor de înlocuit. Indiferent câte servcii a adus, mereu se va găsi unul şi mai netrebnic.

Vreţi să pariem ce far al moralităţii va propune PSD că procuror general, după ce îl îngroapă «anticomuniştii», brusc treziţi din somn, pe Lazăr?

Un proces al lui Augustin Lazăr, comentat în direct la Antena 3 de «maestrul» Cristoiu, în care acuzator să fie Voiculescu, judecător Iliescu, şi călău Codrin Ştefănescu, iată în, sfârşit, procesul comunismului. Punctul 8 de la Timişoara. Varianta tovărăşească. Au câştigat, până la urmă.

Aici suntem. Noapte bună!”Categories: Articole de interes general

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: