VORBIREA CU HAR

coordonatori Bob & Debby Gass

„Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har” (Coloseni 4:6)

Dacă vrei ca vorbirea ta să fie cu har roagă-te:

„Doamne, mă alătur psalmistului David si Te rog: „Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele, și cugetele inimii mele” (Psalmul 19:14) Îmi dau seama ca vorbele pe care le rostesc au o putere extraordinară, atât în viața mea, cât si în relațiile mele. Cuvintele Tale spun: „Moartea  și viața sunt în puterea limbii” (Proverbe 18 21) Învață-mă sa rostesc întotdeauna cuvinte care sunt conform Cuvântului Tău si care Te glorifică.

Ajută-mă să am grijă ca vorbele pe care le spun să-i zidească pe alții și nu să-i doboare, să-i încurajeze  și nu să-i critice, să fie rostite în dragoste  și să nu fie schimbate de propriile mele dorințe și așteptări și să aducă încredere și nu descurajare. Acolo unde am rostit cuvinte care sunt negative sau dăunătoare pentru cineva, iartă-mă. Ferește-mă să spun lucruri care îi rănesc sau care ii doboară pe alții în vreun fel. Vreau ca vorbirea mea să fie plină de bunătate și să am limba înțelepților, promovând vindecarea  și binecuvântarea (vezi Proverbe 12:18).

Ajută-mă să proclam Domnia Ta peste viața mea și să fac „toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli” (Filiipeni 2:14).

Ajută-mă să nu spun lucruri negative despre mine însumi și de fiecare dată când încep să spun ceva critic, ajută-mă să mă opresc imediat și să-mi țin gura. Cuvântul Tău spune-„Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să  știți cum trebuie să răspundeți fiecăruia. Astăzi fă ca vorbele mele să Te onoreze și să Te glorifice. În Numele Domnului Isus mă rog, Amin!Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: