Problemele păstorului pentecostal Luigi Mițoi

Îl ascult cu plăcere și sunt un admirator al bisericii pe care o păstorește. Transmisiile lor pe Internet sunt o sursă de inspirație  și hrană spirituală pentru românii din toată lumea.

Atunci, de ce acest titlu provocator?

Pentru că un prieten din Chicago (vdrambareanu) mi-a trimis un video pe care mă roaga să-l răspandesc și prin intermediul blogului nostru.

Problemele păstorului pentecostal Luigi Mițoi sunt provocate de confruntarea cu realitatea și au apărut, așa cum au apărut și pentru mine, când el s-a coborât din turnul de fildeș al izolării pastorale în lumea reală în care îi trăiesc enoriașii.

,,Dramatizând“ cum spune el, adică exagerând puțin, păstorul Mițoi comunică audienței pericolul crizei care ne paște pe toți dacă nu ne adaptăm la mutațiile psihice extraordinare care s-au petrecut în această explozie a lumii virtuale deschisă de Internet. Preluând un material excepțional făcut de specialiști în domeniu care subliniază mutațiile petrecute în generațiile ultimelor decenii, el explică, aplică și exemplifică membrilor adunării locale de ce ,,ei nu sunt ca noi“ și ,,noi nu suntem ca ei“.

Fratele Mițoi nu este nici primul, nici singurul și, cu siguranță, nici ultimul care se confruntă cu astfel de probleme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!

Vă las în compania lui, rugându-mă să avem curajul și înțelepciunea necesare să facem fiecare cam același lucru în ,,pătrățica“ în care ne trăim realitatea.

Pentru predică, mergeți direct la 1:34:20 din înregistrare.

https://livestream.com/accounts/5572576/events/2477293/videos/189406240/player?width=640&height=360&enableInfo=true&defaultDrawer=&autoPlay=true&mute=false

Sursa directă:

https://livestream.com/accounts/5572576/events/2477293/videos/189406240Categories: Articole de interes general, Teologice

Tags:

5 replies

  1. Foarte buna prezentarea.

    Va recomand sa ascultati si discutia aceasta, e foarte interesanta. Mi-a placut ce a zis Dragos Patraru despre preotul acela care l-a lovit recent cu capul de pereti, de trei ori, pe un baietel de 5 ani, penticostal, pt ca a refuzat sa-si faca cruce la ora de religie

    https://www.stareanatiei.ro/2019/04/cafeneaua-natiei-cu-simona-voicescu/

  2. Mintea dumneavoastră este deformata sa dați cuvântului ,,probleme” doar o conotația negativă. Problemele exista și trecem prin ele chiar și atunci când nu ni le facem noi, ci vin din circumstanțele prin care trecem. Mai ascultați o data mesajul lui Luigi Mițoi.

  3. Nu e normal și nici corect titlul acesta. Te duce cu gândul în cu totul altă direcție, iar pastorului Luigi Mițoi i se face astfel un deserviciu, ceea ce cred că implică și o chestiune morală.

Trackbacks

  1. 🙏‼️Problemele păstorului penticostal Luigi Mițoi – CrestinTotal.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: