PATRU CATEGORII DE DORINȚE (4)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Trupul vostru este Templul Duhului Sfânt” (1 Corinteni 6:19)

Dorințele fizice: Biblia ne spune să ne bucurăm, să mâncam, să ne odihnim, să avem sărbători, să cântăm, să plângem, să strigăm și să facem muzică – toate aceste lucruri le facem cu trupurile noastre. Aceste pofte, dorințe și desfătări pot de fapt să devină un mod de a ne aminti cât de bun este Dumnezeul nostru. Partea fizică nu este separată de cea spirituală; într-adevăr, Duhul lui Dumnezeu este cel care face ca trupurile noastre să capete viată.

Biblia nu ne condamnă că dorim să fim atrăgători din punct de vedere fizic, însă trebuie sa ținem cont de următorul lucru: „Femeia frumoasă și fără minte este ca un inel din aur pus în râtul unui porc” (Proverbe 11:22). Același principiu li se aplică si bărbaților. Dumnezeu a creat trupurile noastre. Deci ce trebuie să facem? Dumnezeu ne-a creat cu dragostea față de frumusețe.

Câțiva frizeri au început ceea ce ei numesc „lucrarea frizerilor.” Poate îti sună ciudat. La urma  urmelor, singurul frizer pomenit în Biblie este Dalila și când Samson s-a dus la ea, nu a fost prea bine pentru el. Însă a-i sluji pe oameni aranjându-le părul poate fi un lucru bun. Oamenii le împărtășesc frizerilor probleme pe care nu le împărtășesc cu alții. Așadar putem înțelege cum aceasta poate fi o lucrare adevărată. Acest grup a  făcut tunsori unor oameni pe care i-au schimbat apoi fizic și mental. Ei au plecat în Costa Rica pentru a sluji femeile tinere care încercau să scape de prostituție. Ei au aranjat și au slujit gratuit femeile care nu au fost slujite gratuit de mult timp: femei care au fost transformate în obiecte. Ce vrem să spunem de fapt? Că ar trebui să avem o nouă concepție, o concepție biblică despre ceea ce este cu adevărat „spiritual.”

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: