UNDE ESTE DUMNEZEU ÎN FURTUNĂ?

coordonatori Bob & Debby Gass

„Soarele și stelele nu s-au văzut mai multe zile, și furtuna era așa  de puternică încât la urmă pierdusem orice nădejde de scăpare.” – (Faptele Apostolilor 27:20)

Există momente în care Dumnezeu pare inaccesibil. Când te rogi, te simți abandonat în împrejurările prezente. Si nu doar abandonat, ci îngrozit și chiar deznădăjduit.

Pavel a înțeles acest sentiment. El tânjea după o ocazie de-a predica la Roma, iar când se afla pe drum într-acolo, o furtună puternică a distrus corabia. Pavel a avut o vedenie nu numai cu privire la pierderea corabiei și a încărcăturii, ci chiar cu privire la viețile lor. (v. 10). El a încercat să avertizeze echipajul despre tragedia care urma, însă vorbele sale au fost trecute cu vederea de cei ce se aflau la cârmă. Pe scurt, Pavel și alți 275 de oameni au fost puși într-o postură care le-a amenințat viața prin desconsiderarea avertismentelor din partea celorlalți si el nu putea face nimic în acest sens. Având un sentiment de disperare, el și ceilalți tovarăși credincioși au declarat: „la urmă pierdusem orice nădejde de scăpare.” Apoi, după paisprezece zile în care au fost pierduți pe mare – când furtuna era cea mai năprasnică – Dumnezeu a trimis un înger. „Nu te teme, Pavele… iată că Dumnezeu ți-a dăruit pe toți cei ce merg cu corabia împreună cu tine.” (v. 24).

Când părea că dorința arzătoare a lui Pavel de a predica la Roma avea să fie zădărnicită, Dumnezeu l-a călăuzit cu credincioșie prin furtună exact la destinația pe care o avea în plan pentru el. Pavel urma să ajungă la Roma pentru a proclama  Cuvântul lui Dumnezeu înaintea Cezarului!

Ești și tu prins în furtună? Oricare ar fi încercarea prin care treci astăzi, trebuie să știi un lucru: te poți încrede în Dumnezeu care te va scăpa. „Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit.” (Isaia 46:10), Deci, cu Dumnezeu vei ieși din încercare mai puternic și mai înțelept.Categories: Studiu biblic

2 replies

Trackbacks

  1. UNDE ESTE DUMNEZEU ÎN FURTUNĂ? – BLOG CREŞTIN viorel 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: