IUBEȘTE-ȚI BISERICA (1)                

coordonatori Bob & Debby Gass

„A iubit … Hristos Biserica și S-a dat pe  Sine pentru ea” (Efeseni 5:25)

Înainte de a aduce critici la adresa Bisericii adu-ți aminte că „Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea.” El nu a abandonat Biserica, așa că nu o abandona nici tu! Si nu mai vorbi atâta despre lucrurile care nu-ți plac. Dacă biserica ta ar fi perfectă, te-ai afla în locul nepotrivit!

Noe nu a plutit pe vaporul Queen Mary; el a navigat pe o corabie plină cu animale. Poți să-ți imaginezi zgomotul, învălmășeala și zdruncinăturile violente ale unei corăbii pe o și furtună atât de mare ca a putut distruge lumea? Dar mirosul? Toate acele animale si o singură conductă de evacuare! lată, însă, cel mai important lucru – toți de pe corabie au fost salvați, în timp ce toți cei din afara ei au pierit.

Se spune că un aristocrat se lăuda cu spița lui de neam și cu strămoșii lui cu sânge pur. Iritat, unul dintre cei ce-l ascultau a remarcat „Te pomenești că unul din strămoșii tăi se afla la bordul corabiei lui Noe!” „Nu”, a răspuns el, „familia mea avea propria corabie!”

Poate zâmbești, dar există o singură ambarcațiune care îți poate garanta ajungerea sigură în portul ceresc și aceasta este corabia mântuirii. Oare miros urât, uneori, situațiile și problemele din biserica? Desigur. Domnul Isus a adus una din cele mai dure dojeni la adresa lui Petru, ucenicul care a fost menit să devină lider al bisericii: „Înapoia Mea, Satano: tu ești o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor.” (Matei 16:23).

Lucrul extraordinar este că atunci când ai greșit, același har care l-a restaurat pe Petru te va restaura și pe tine. Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: iubește-ți biserica!

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: