DĂ DOVADĂ DE HAR, CĂCI ȘI TU AI NEVOIE DE EL

coordonatori Bob & Debby Gass

„Dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos” (Galateni 2:21)

Deși harul nu-i dă nimănui dreptul de a trăi după bunul său plac, judecata care vine în urma pretenției ca ceilalți să trăiască după standardele noastre a provocat daune imense.

Chuck Swindoll scrie: „Legalismul răspândește un venin care paralizează, ne orbește, ne face mai insensibili și trezește în sufletul nostru mândria. Dragostea este umbrită de un panou mental, pe care apare o lungă listă care le pretinde celorlalți să se ridice la un anumit nivel. În scurt prietenia este fracturată de o atitudine de judecată și de o privire critică. Și înainte să  tragi concluzia că ești nevinovat, analizează-ți reacția atunci când te întâlnești cu un credincios care nu crede, nu se poartă sau nu se îmbracă în același fel ca și tine. Chiar și atunci când ai impresia că ești destul de abil ca să-ți ascunzi adevăratele sentimente, ele apar în privirea ta împietrită și în atitudinea „sunt mai sfânt decât tine!”

Domnul Isus a zis: „Nu judecați, și nu veți fi judecați; nu osândiți, și nu veți fi osândiți; iertați, și vi se va ierta” (Luca 6:37). Un creștin care judecă se poartă ca și cum, dacă stinge lumina cuiva, lumina lui va străluci mai puternic. Dar nu este așa.

Biblia spune: „chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu” (Galateni 6:1).

Când iți iei singur dreptul de a-i condamna pe alții – le refuzi același har de care s-ar putea să ai nevoie și tu înainte ca ziua să se sfârșească.

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: