ANUL ACESTA PUNE ÎN NEGOȚ CE AI PRIMIT DE LA DUMNEZEU

coordonatori Bob & Debby Gass

„Toți ne vom înfățișa înaintea scaunului de judecată  al lui Hristos”  (Romani 14:10)

Ziua judecății se va caracteriza prin două lucruri: răsplată și regrete!

Domnul Isus subliniază lucrul acesta în pilda celor trei slujitori care au primit talanți pe care să-i investească pentru stăpânul lor. Primii doi au investit bine Și au fost răsplătiți, în timp ce al treilea și-a îngropat talantul și a fost judecat în consecință. Primii doi s-au gândit care le sunt opțiunile, au analizat cifrele, au făcut saltul și și-au asumat riscul de-a câștiga sau de-a falimenta. Prin urmare, stăpânul lor a zis: „Bine rob bun și credincios” (Matei 25:21).

Dumnezeu nu a răsplătit nebunia. Deci, înainte de a face ceva, discută cu El (vezi Proverbe 3:5-6). Cu toate acestea, al treilea slujitor a spus: „mi-a fost teamă, și m-am dus de ți-am ascuns talantul în pământ” (Matei 25:25).

El a făcut cea mai frecventă și cea mai tragică greșeală când vine vorba de darurile pe care le avem; El nu i-a adus stăpânului său nici un câștig de pe urma talantului primit. Unii își investesc talanții și Îi dau slava lui Dumnezeu, în timp ce alții îi folosesc greșit și ÎI întristează pe Dumnezeu. Unii ÎI slăvesc prin „roadă”, în timp ce alții Îl insultă prin scuze. Ce părere are Dumnezeu despre aceștia din urmă?

„De la cel ce n-are, se va lua și ce are!” Matei 25:29).

Teama este opusul credinței și „fără credință este cu neputință să-I fim plăcuți lui Dumnezeu” (Evrei 11:6). Așadar, anul acesta, umblă prin credință; Dumnezeu nu te va lăsa. Asumă-ți riscul; El nu te va dezamăgi. Chiar dacă pe drumul tău spre biruință te împiedici, El te încurajează să-ți imaginezi ziua în care Îi vei simț mâna pe umărul tău șl vei auzi cuvintele: „Bine, rob bun șl credincios!”

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: