Al GRIJĂ DE TINE!

Am un prieten care are salutul acesta preferat. Mi-l spune la finalul fiecărei convorbiri. Ce ziceți?

            „Proslăviți, deci, pe Dumnezeu în trupul … vostru” – (1 Corinteni 6:20)

Biblia spune:„…trupurile voastre sunt mădulare ale lui Hristos…și trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi…” (1 Cor. 6:15 și 19). Iar în 1 Cor. 6:20 spune: „proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”

Cum poți face asta?

1) Schimbă-ți dieta! Mulți dintre noi mâncăm din motive greșite — cum ar fi stres, plictiseală, oboseală, mânie, depresie și stimă de sine scăzută. Încearcă să ajungi la rădăcina problemelor tale. Consumul insuficient de fructe, legume și fibre și consumul de prea mult fast-food poate duce la haos în ceea ce privește sănătatea ta. Practică autocontrolul! „Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.” (Galateni 5:24).

2) Apucă-te de sport! Secretul este să începi treptat. Mergi pe scări, nu cu liftul, lasă-ți mașina în parcare și plimbă-te, joacă-te cu mingea cu copiii tăi, în loc să te uiți la televizor. Dumnezeu a creat corpul tău ca să se miște și asta nu înseamnă să mergi pe jos de la mașină la birou în fiecare dimineață. Exercițiul fizic de trei ori pe săptămână timp de o jumătate de oră va reduce tensiunea arterială și stresul și îți va accentua sentimentul că te simți bine. Haide, treci la treabă!

3) Culcă-te devreme! Pastorul Tony Jenkins s-a dus la doctor deoarece soția lui sforăia. „Chiar atât de mult vă deranjează?” l-a întrebat doctorul. „Nu doar pe mine mă deranjează, a răspuns Jenkins, ci întreaga adunare!”

Serios vorbind ai nevoie să stai cu ochii închiși opt ore. Poate supraviețuiești și cu mai puțin dar îți dorești doar să supraviețuiești?

Psalmistul a spus: „Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu, … căci prea iubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” (Psalmul 127:2).

Așadar, stinge televizorul și computerul și culcă-te la o oră rezonabilă. Cuvântul pentru tine astăzi este acesta: Ai grijă de tine!

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: