CE POATE FACE BÂRFA? AM VĂZUT-O IAR DÂND TÂRCOALE PE LA NOI …

coordonatori Bob & Debby Gass

„Cuvintele bârfitorului sunt ca prăjiturile” (Proverbe 18:8)

Furnicile-leu trăiesc în găuri mici în formă de con, pe care le scobesc în nisip. Ele coboară cât pot de jos, și privesc în sus pentru a vedea totul. Când apare prada și ajunge pe marginea conului pregătit cu atâta migală furnica-leu simte câteva firișoare de nisip  alunecând în jos, ceea ce-i transmite faptul că „hrana” se află sus. În acel moment, ea începe să arunce cu noroi în victima sa. Ea încearcă să aducă prada până la nivelul ei. Asta facem și noi atunci când bârfim. Aruncăm cu noroi în alții, sperând să-i coborâm la nivelul nostru.

De aceea Solomon ne-a avertizat: „Cuvintele bârfitorului sunt ca prăjiturile; alunecă până în fundul măruntaielor.”

Urechea tânjește după bârfe Ia fel ca stomacul înfometat după mâncare. Solomon continuă cu o altă avertizare: „Cine umblă cu bârfeli dă pe față lucrurile ascunse; și cu cel ce nu-și poate ținea gura să nu te amesteci.” (Proverbe 20:19).

Așadar, dacă ai buze bârfitoare sau urechi ahtiate după noutăți, Dumnezeu spune: „Nu fă asta!” lată ceva la care poate nu te-ai gândit: chiar dacă nu poți fi cunoscut cu adevărat și judecat prin ceea ce spun alții despre tine, poți fi cunoscut și judecat prin ceea ce spui tu despre ei. În majoritatea cazurilor e ilegal să furi sau să primești bunuri furate.

De aceea apostolul Pavel ne-a prevenit: „Împotriva unui prezbiter să nu primești învinuire decât din gura a doi sau trei martori.” (1 Timotei 5:19). Și încă un gând: bârfa trebuie să aibă întotdeauna un complice pentru a comite fapta rea.

Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este următorul: nu primi și nu transmite bârfa mai departe.Categories: Studiu biblic

2 replies

  1. Distruge cel puți trei dintr-o lovitura

Trackbacks

  1. CE POATE FACE BÂRFA? AM VĂZUT-O IAR DÂND TÂRCOALE PE LA NOI … | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: