Darurile magilor – Smirnă

Și, deschizându-și comorile, I-au adus daruri: aur și tămâie și smirnă.Matei 2.11

Smirna este o rășină extrasă dintr-o plantă care crește în Arabia, folosită ca parfum, în mod special pentru îmbălsămarea morților. Este interesant de știut că această rășină apare pe plantă sub forma unor lacrimi. Smirna este adesea asociată cu moartea, iar în Scriptură ea este un simbol al suferinței și al morții. Adunarea cu acest nume, în Apocalipsa 2.10, este îndemnată să nu se teamă de lucrurile pe care avea să le sufere și să fie credincioasă până la moarte.

Prima menționare a smirnei în Biblie se găsește în Geneza 37.25. Ea era unul dintre lucrurile transportate de caravana ismaeliților care l-au cumpărat pe Iosif și care l-au dus ca rob în Egipt. Este izbitor faptul că smirna este prima oară menționată în legătură cu Iosif, care a fost urât și lepădat de frații săi, iar apoi vândut pentru douăzeci de arginți. Ce imagine minunată a Domnului nostru!

Când Domnul Isus a fost pe cruce, I s-a dat smirnă amestecată cu vin (ca anestezic), însă El a refuzat s-o bea (Marcu 15.23). Nicodim a adus o sută de măsuri de smirnă și aloe pentru înmormântarea lui Hristos (Ioan 19.39). Darul magilor arăta clar că Domnul avea să sufere și să moară. Solomon descrie dorința Mirelui: „Până la răcoarea zilei și până fug umbrele, voi veni la muntele de smirnă și la dealul de tămâie“ (Cântarea Cântărilor 4.6). Ce imagine minunată ne prezintă acest munte: prezența lui Hristos în mijlocul nostru, atunci când ne amintim de El, până la venirea Lui! Primul lucru pe care magii l-au făcut la vederea lui Hristos a fost să se arunce la pământ și să închine înaintea Lui. Acesta este și privilegiul nostru! B ReynoldsCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: