SFATURI FINANCIARE SĂNĂTOASE (2)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Să se strângă toate bucatele din acești ani buni… pentru ca  țara  să nu fie prăpădită de foamete.” (Genesa 41:35-36)

losif i-a oferit lui Faraon sfaturi financiare sănătoase pe care am face bine să le ascultăm și noi: „Să se strângă toate bucatele din acești ani buni care au să vină; …Bucatele acestea vor fi provizia țării, pentru cei șapte ani de foamete, care vor veni în țara Egiptului, pentru ca țara să nu fie prăpădită de foamete.” (v. 35-36).

Cum a reacționat Faraon?

„Cuvintele acestea au plăcut lui Faraon” (v. 37).

Siguranța ta viitoare este garantată dacă pui în practică următoarele trei principii scripturale:

1) Zeciuială. „Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană in Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare, zice Domnul oștirilor, și veți vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare.” (Maleahi 3:10).

2) Economisirea. Disciplinează-te să investești o parte din venitul tău în economii. Nu-ți fă griji că este o sumă mică, dar fă din asta o prioritate! Dacă nu, îți vei cheltui banii pe alte lucruri si nu-ți vei atinge niciodată obiectivele majore: de-a merge la facultate sau de a-ți cumpăra o casă, de a ieși la pensie sau de a susține lucrarea Domnului.

3) Plata datoriilor. După ce ai dat zeciuială și ai pus deoparte pentru viitor, străduiește-te să-ți achiți toate obligațiile financiare lunare. Dacă nu plătești întreaga sumă lunar, ajungi să plătești mai mult decât trebuie. Plătește atât cât trebuie pentru contribuția la pensie, chiar dacă trebuie să strângi puțin cureaua și să te descurci cu mai puțin o vreme. Pe termen lung, vei ajunge departe. Așa că, ia aminte la aceste sfaturi sănătoase!Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: