C H Mackintosh – Vaca rosie lemnul de cedru si isopul

Si preotul să ia lemn de cedru și isop și stacojiu și să le arunce în mijlocul focului unde arde vițeaua.

Numeri 19.6

Dumnezeu dorește ca cei ai Săi să fie curățiți de orice necurăție și să umble în separare de veacul acesta rău, unde totul este moarte și întinare. Această separare este efectuată prin acțiunea Cuvântului asupra inimii, prin puterea Duhului Sfânt (vedeți Galateni 1.4).

Este remarcabilă constanța cu care Duhul lui Dumnezeu prezintă, într-o legătură foarte strânsă, eliberarea deplină a conștiinței de orice simțământ de vină și eliberarea inimii de influența morală a acestui veac rău. Grija noastră trebuie să fie să păstrăm integritatea acestei legături. Bineînțeles, doar prin energia plină de har a Duhului Sfânt putem face aceasta, însă trebuie să căutăm cu sârguință să înțelegem și să punem în practică această legătură binecuvântată între moartea lui Hristos pentru păcat și puterea morală de separare față de această lume. Mulți dintre credincioși nu trec niciodată mai departe de primul aspect, ci se mulțumesc cu a cunoaște iertarea de păcate prin lucrarea ispășitoare a lui Hristos, în timp ce eșuează să pună în practică adevărul că sunt morți față de lume în virtutea morții lui Hristos.

Dacă privim la arderea vițelei roșii, în Numeri 19, și examinăm cenușa ei, ce descoperim? Descoperim acolo întreaga întindere a sferei naturale, în orice stadiu al existenței ei, de la cel mai înalt, până la cel mai de jos punct în istoria ei. Mai mult, găsim acolo toată gloria lumii. Cedrul și isopul, reprezentând extremele sferei naturale, cuprind toată întinderea ei. Solomon „a vorbit despre copaci, de la cedrul care este în Liban, până la isopul care răsare din zid” (1 Împărați 4.33).Categories: Uncategorized

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: