Ultima găselniță a curei de slăbire: gândul!

Ai simțit vreodată că te trec transpirațiile când te gândești la ceva?

Câte calorii arzi când gândești?

.
Te-ai întrebat vreodată dacă arzi calorii când gândești? Iată ce spun studiile!Crezi că munca inteligentă pe care o depui la birou te ajută să arzi mai multe calorii decât duminica petrecută pe canapea? Răspunsul este da.

Creierul, spre deosebire de orice altă parte a corpului, funcționează exclusiv cu ajutorul glucozei, iar activitățile cognitive intense necesită mai multă glucoză decât cele simple. În timpul unei sarcini dificile de memorare, de exemplu, părțile creierului implicate în formarea memoriei vor începe să consume mai multă energie, dar alte zone ale creierului nu vor înregistra o astfel de creștere.Vei arde mai multe calorii în timpul unei sarcini cognitive intense decât dacă o să te uiți la emisiunea ta preferată sau altceva. Dar în contextul arderii caloriilor unei persoane, diferența de ardere a caloriilor de la o sarcină mentală la alta este mică.

Pentru a avea o perspectivă a arderilor caloriilor la nivel mental, trebuie să înțelegi cum consumă energie corpul tău.

Cu excepția cazului în care ești un atlet profesionist, cea mai mare parte a energiei pe care o utilizează corpul tău nu are prea mult de-a face cu mișcarea sau exercițiile fizice.

O parte de aproximativ 8% până la 15% este destinată digerării lucrurilor pe care le înghiți, iar o parte mult mai mare este necesară pentru a susține organele și pentru a menține funcționarea adecvată a corpului. Nicio parte din tine nu necesită mai multă energie decât creierul tău.

Drept consumator de energie, creierul este cel mai scump organ pe care îl purtăm cu noi. În timp ce creierul reprezintă doar 2% din greutatea corporală a unei persoane, acesta necesită 20% din consumul de energie al organismului. Asta înseamnă că, în timpul unei zilei obișnuite, o persoană utilizează aproximativ 320 de calorii doar pentru a gândi. Stările și sarcinile psihice diferite pot afecta (…)

[cititi articolul complet în Eva]

 

 



Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: