Un superinteligent și cea mai mare descoperire

Vasile Pernesh shared a post.
Image may contain: 1 person

Lucian Mănăilescu

CEA MAI MARE DESCOPERIRE

Kim Ung-Yong (născut la 7 martie 1963) este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut, fiind trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210 ( regretatul savant Stephen Hawking avea 160).
El a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană – pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale. diferențial și integrale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.
A fost ca student invitat la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… s-a întors acasă, în Coreea de Sud.
Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat… asiatent universitar la o facultate din provincie. Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii: „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple.”

Foarte interesant om. Am citit în Wiki și alte chestii de mare bun simț pe care le-a zis. De ex.: ””At that time, I led my life like a machine―I woke up, solved the daily assigned equation, ate, slept, and so forth. I really didn’t know what I was doing, and I was lonely and had no friends.” și ””Some think people with a high IQ can be omnipotent, but that’s not true. Look at me, I don’t have musical talent, nor am I excelling in sports. […] Society should not judge anyone with unilateral standards – everyone has different learning levels, hopes, talents, and dreams and we should respect that.”


Categories: Articole de interes general, Maxime si cugetari

3 replies

 1. Da. A inceput sa descopere lucrurile care conteaza cu adevarat in viata.
  Domnul sa-l ajute sa “descopere”, daca nu a facut-o deja, cel mai important adevar din lime, pe Domnul Iaus Cristos.

  Altfel, spunea cineva, esec inseamna sa ai aucces la lucrurile care in final nu conteaza. Asta e definitia falimentului, a esecului.

  Mare luicru e sa ooti zice, ca apostolul Pavel:
  Toate astea le-am socotit ca un gunoi, ca o pierdere, ca sa cistig pe Cristos.

  Noi, copiii de pocaiti, sintem uneori cei care intelegem cel mai greu sa apreciem asta asa cum trebuie.

Trackbacks

 1. Un superinteligent și cea mai mare descoperire_Asa de Adevarat!!! … Dumnezeu A Facut Fiecare Persoana Un ‘Unicat Special’!!! … | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: