O RUGĂCIUNE PENTRU STĂPÂNIREA DE SINE

coordonatori Bob & Debby Gass

„Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie” (1 Tesaloniceni 4:3)

Când Dumnezeu i-a creat pe Adam și pe Eva, El le-a spus să se „înmulțească și să umple pământul” (vezi Genesa 1:28). Acest fapt ne ajută să găsim o explicație de ce pornirea spre relații intime este așa de puternică. Dar această pornire poate la fel de bine să te împingă în luarea deciziilor care îți vor distruge viața și relațiile. Biblia spune: „Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca neamurile” (1 Tesaloniceni 4:3-5).

De ce a spus Dumnezeu lucrul acesta?

Pentru că atunci când există intimitate fizică fără o dedicare reală, cineva va fi rănit. Trebuie să iei în seamă ce spune Dumnezeu despre acest subiect. Și trebuie s-o faci acum, înainte să intri în niște situații prin care îți vei compromite caracterul, fiindcă atunci e prea târziu. Cu toții ne luptăm cu pornirile noastre, mai ales într-o cultură în care „relații intime se vând.” Acestea au început să facă parte din noi, iar sentimentul vinovăției ne face să ne simțim separați de Dumnezeu, așa cum nimic altceva nu ne poate face să simțim la fel.

Pentru a-ți stabili valorile și pentru a stabili anumite reguli fundamentale, trebuie să te rogi: „Doamne, nu voi lăsa ca pornirile mele să dicteze și nici nu voi lăsa păcatul să mă separe de Tine. Aleg să respect standardele Tale, să cred în Duhul Tău care îmi dă putere zi de zi. Și dacă vreodată va fi să păcătuiesc, voi căuta iertarea Ta, mă voi ridica și mă voi apropia mai mult de tine.” Aceasta este o rugăciune la care Dumnezeu va răspunde!Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: