Nu aștepta de la căsnicie și prieteni numai ceea ce Dumnezeu poate să facă.

David Lavric – Nu aștepta de la căsnicie și prieteni numai ceea ce Dumnezeu poate să facă.

În societatea în care prezența Lui Dumnezeu este îndoielnică ceea ce în mod normal se aștepta de la Dumnezeu acum se așteaptă de la dragostea romantică care devine apocaliptică și de la relație în genere. Așa ajungem să ne idolatrizăm familile și partenerul, prietenii și copiii. Așa ne facem nouă rău și celor dragi nouă. Așteptările noastre îi vor sufoca pe cei de langă noi. În societatea în care așteptăm de la relații ceea ce numai Dumnezeu poate și este în stare să facă avem urgentă nevoie ca cei de lângă noi să fie de succes pentru că binele nostru depinde de reușitele lor, însă tocmai așa îi transformăm pe ei în sursa împlinirii, a sensului și a fericirii noastre și mai apoi în motivul agoniei și a disperării noastre.

Nu-ți iubi mai puțin familia și prietenii, ci iubește-L pe Dumnezeu mai mult. Inima este controlată de iubire. Inevitabil ce iubim cel mai mult își va spune cuvântul. Niciodată nu vom putea iubi sănatos pe cei care ne sunt dragi dacă nu-l iubim pe Dumnezeu mai mult. Numai iubirea față de Dumnezeu ne va ajuta sa nu idolatrizăm tot ce poate fi iubit. Numai iubindu-l pe Dumnezeu învătăm să iubim.

Să nu ne transformăm acum noi înșine în Dumenzeu pentru cei de lângă noi. Mă înspăimântă oamenii care promit mult și care își doresc o relație în care nici Dumnezeu nu mai încape. La un moment dat, Dietrich Bonhoeffer spunea ceva de genul urmator “Nu lua locul lui Dumenzeu într-o relație, lasă-i celuilalt suficient spațiu să fie aproape de Dumnezeu ”

Pericolul este același pentru toți. Când prezența lui Dumnezeu este îndoielnică în viata noastră așteptăm de la alții ceea ce numai Dumnezeu poate să facă. Să rămânem ceea ce am fost creați să fim. Să rămânem oameni și să acceptăm că ceea ce numai Dumnezeu a putut să facă rămâne în continuare ceea ce numai Dumnezeu poate și va face.Categories: Uncategorized

2 replies

Trackbacks

  1. Nu aștepta de la căsnicie și prieteni numai ceea ce Dumnezeu poate să facă. – CrestinTotal.ro
  2. Nu aștepta de la căsnicie și prieteni numai ceea ce Dumnezeu poate să facă. | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: