„Dănchill out!”. Reacția primarului oraşului Alba Iulia, după gafa premierului

Primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, îi transmite premierului Viorică Dăncilă că, dacă nu ştie nimic, să stea „la cutie”, iar când se fac confuzii între Alba Iulia şi Blaj, aceasta merită „o pauză mare”. Hava afirmă că invitaţia oficială pentru 1 Decembrie îi va fi trimisă premierului din motive protocolare, nu din convingere, şi le va cere colegilor să îi ataşeze şi coordonatele GPS pentru a găsi Alba Iulia, scrie News.ro. Comentariul este prilejuit de cea mai recentă gafă a premierului Viorica Dăncilă, făcută chiar într-un comunicat transmis de Ziua Imnului Național.

mircea hava
Mircea Hava Foto: Facebook

Dănchill out! Luaţi o pauză, doamnă! Ăsta e singurul gând care îmi vine în minte după prestaţiile halucinante ale prim-ministrei din ultima săptămână. Când nu te pricepi la nimic, ai măcar umbra de urmă de bun simţ să stai „la cutie”. Însă ea insistă să livreze gafă peste gafă, bulă după bulă, zi după zi. Că nu le nimereşte pe alea internaţionale, mai că am mai putea înţelege, că nu-i diplomat de carieră şi, până la urmă, până şi diplomatul, pentru ea nu-i decât o prăjitură, cel mult un tort. Dar când din haosul gândirii se nasc confuzii între Alba Iulia şi Blaj, intre 1848 şi 1918, doamna merită o pauză. Mare”, a scris Mircea Hava pe contul său de Facebook.

El spune că „Dănciloza pare să fie cea mai recentă afecţiune guvernamentală”, iar „dăncilul este noua unitate de măsură pentru minusul de cunoştinţe generale”.

Edilul spune că  invitaţia oficială pentru 1 Decembrie va fi trimisă premierului din motive protocolare, nu din convingere, şi la va cere colegilor să ataşeze şi coordonatele GPS pentru ca premierul să găsească Alba Iulia.

„În invitaţia oficială pentru 1 Decembrie, pe care va trebui să i-o trimitem, din protocol, nu din convingere, o să-i rog pe colegi să ataşeze coordonate GPS pentru Alba Iulia. Să n-o pierdem pe la Blaj. E momentul pentru un concediu plăcut pe plajă, la Sinaia!”, a mai spus acesta.

În final, Hava îi atrage atenția Vioricăi Dăncilă că Alba Iulia se scrie fără cratimă, greșeală care persistă și în varianta corectată a comunicatului de pe site-ul Guvernului:

Premierul Viorica Dăncilă a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”. Mesajul premierului a fost modificat ulterior, fiind scoasă referirea la Câmpia Libertăţii, însă dupa aceea a fost şters, iar la scurt timp repostat. Greșeala cu ortografia numelui orașului Alba Iulia persistă însă.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmirceahava%2Fposts%2F1522043684568536&width=500Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: