O fi adevărat? – Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea – deși neclară – a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.


Ministrul culturii şi identităţii naţionale din România, George Ivașcu, a declarat astăzi că descoperirea  a fost “fără precedent”, adăugând: “Nu știm exact ce este în interior. Probabil echipament militar, dar și bijuterii, opere de artă și documente de arhivă”.

“Trenurile  naziste din această perioadă au fost folosite pentru a transporta obiecte extrem de valoroase și acesta este un tren blindat, este un indiciu mare, poate acolo este faimoasa Cameră de Amber din Rusia”.

Examinând imaginile radar, autoritățile sunt acum “99% sigure că există trenul”, iar comorile de artă și aur, care se află pe el vor fi returnate proprietarilor de drept, dacă aceștia mai pot fi găsiți, dacă nu ele vor intra în patrimoniul național.

“Eventualele cereri din partea Rusiei de a se inapoia Camera de Chihlimbar sau alte obiecte de aur, ar putea fi negociate cu returnarea la schimb a Tezaurului Romaniei trimis la Moscova in timpul Primului Razboi Mondial in decembrie 1916” a continuat ministrul, zâmbind poznaş.

Camera de Chihlimbar era împodobită cu aur, chihlimbar și bijuterii și a fost construită pentru prima dată în 1700 în Prusia. Aceasta a fost dată Rusiei lui Petru cel Mare în 1716 pentru a sărbători pacea dintre Rusia și Prusia și a fost instalată inițial la Palatul de Iarnă de la Sankt Petersburg și ulterior mutată la Tsarskoe Selo la dorința țarinei Elisabeta.

Când liderul nazist Adolf Hitler a trimis trupe spre est în timpul celui de-al doilea război mondial, ei  au prădat comori de artă și obiecte de aur de-a lungul drumului. Deși muzeografii ruși, încercau să ascundă Camera de Chihlimbar care fusese demontată, împreună cu alte obiecte din aur, soldații naziști i-au reperat  și au preluat comoara, transportând totul  într-o locație secretă.

În timpul retragerii trupelor germane din Rusia în primăvară lui 1944, comoara a dispărut fără urmă, nemaiștiindu-se nimic despre ea.

Experții  de la Salina Turda au folosit imagistică radar pentru a detecta, ceea ce ei spun, că sunt galerii subterane necunoscute în planurile  originale ale Salinei din Turda.

Ascunderea trenului blindat este făcută în subteran, dedesubtul unei linii de cale ferată, unde în aprilie 1944 a fost fost oprite mai multe trenuri militare, în timpul retragerii din Rusia.

“Daca trenul blindat ar  fi dezgropat, el ar putea fi folosit la completarea amenajarii turistice actuale a Salinei care este vizitata in fiecare an de cca 1 milion de turisti”,  a declarat directoarea minei dna Simona Baciu.

Este cunoscut faptul că în timpul celui de al doilea război mondiat, Salina a fost folosită că depozit de muniție și armament militar.

Este cert  că galeriile minei de sare  au fost folosite de militarii  naziști, dar nimeni nu știe ce s-a întâmplat acolo cu adevărat  – ar putea fi locul de odihnă al Camerei de Chihlimbar, o comoară de artă estimată a fi în valoare de 200 de milioane de lire sterline, plus alte lingouri și obiecte de aur.Categories: Articole de interes general

3 replies

  1. HITLER și VATICANUL

    ‘… Adolf Hitler a fost vinovat de multe atrocitati în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A fost el într-adevar responsabil pentru aceste atrocitati, sau el doar aducea la îndeplinire ordine? Luati seama la cine tragea sforile în Germania hitlerista. În Germania, ambasadorii Papali din Berlin, Mgr. Pacelli si Franz von Papen, sambelanul par­ticular al Papei, au realizat o uniune cu Roma si sau concentrat asupra distrugerii Republicii de la Weimar. Catolicii germani erau ostili fata de nazism, dar acestia au fost informati ca Papa însusi era în favoarea lui Hitler. În consecinta, Centrul Catolic, axa tuturor majoritatilor parlamentare, a votat dând drepturi totale lui Hitler, pe 30 Ianuarie, 1933.Aceasta operatiune a fost imediat îndeplinita în Italia, prin încheierea unei întelegeri care a fost cea mai avantajoasa pentru biserica Romana. Episcopatul german a jurat loialitate Fuhrer-ului si organizatiilor Tineretului Catolic, combinate cu cea a Nazismului. — Edmond Paris, The Vatican Against Europe, The Wickliffe Press, page 15.Vaticanul a ajutat pe Hitler sa câstige putere si apoi, l-a ajutat sa-si consolideze dominatia în Germania. Aceasta a fost facuta în grup, prin a sfatui Partidul Catolic în Germania, sa voteze pentru candidatii nazisti.Votul Catolic a dat lui Hitler majoritatea de care avea nevoie, ca sa poata forma un guvern în 1933. Mai departe, Vaticanul a ordonat membrilor Catolici ai Parlamentului Reichstag, sa sustina legislatia, dând lui Hitler putere sa guverneze, prin decret. Aceasta autoritate a dat lui Hitler puterea dictatoriala de care avea nevoie pentru a distruge pe comunistii germani.Toata afacerea Vatican – Hitler fusese condusa în secret înainte ca Hitler sa devina Cancelarul Germaniei, în ianuarie, 1933. In iunie al aceluiasi an, Hitler si Vaticanul au semnat un acord prin care biserica ajurat loialitate regimului nazist…Curând dupa aceea, catolicul Franz von Papen (Cavaler de Malta), al doilea în autoritate dupa Hitler, a descris esenta aliantei Hitler – Vatican, în urmatoarele cuvinte: “Al treilea Reich,” a spus el, “este prima putere care nu numai recunoaste, dar si pune în practica, înaltele principii ale Papalitatii.” — [Avro Manhattan, The Vatican Moscow Washington Alliance, Ozark Books, (Citat în Sydney Hunter, Is Alberto Reak, Chick Publications, pag. 42, 43)]…’
    http://contrainformatii1540.blogspot.com/2009/07/teroristii-secreti.html?m=1

Trackbacks

  1. Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda • Știri Turda | Știri Campia Turzii | Știri Ludus | Știri Ocna Mures - RefleqtMedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: