Lecţia colaborării

coordonatori Bob & Debby Gass

 

„Eu singur nu pot să port pe tot poporul acesta…“ – Numeri 11.14

Spiru Haret s-a născut la 15 februarie 1851. El a fost probabil cel mai mare reformator al școlii românești din secolul al XIX-lea. Unele dintre ideile sale continuă să dăinuiască și în zilele noastre. El se considera un colaborator al profesorilor, iar aceasta i-a adus trei mandate de ministru. Departe de a se considera șeful profesorilor, Spiru Haret era un colaborator.

Să înțelegem un lucru important pentru viața noastră creștină: nu vom fi folositori atâta vreme cât nu suntem deschiși pentru colaborare cu ceilalți. Un scop bun care va aduce binecuvântări, te poate îngropa, dacă nu colaborezi cu oameni potriviți. Nu căuta ajutorul altora numai când ești pe punctul de a intra într-un insucces, într-o situație din care nu vezi nicio ieșire! Când Dumnezeu cheamă pe cineva la o lucrare, îi cheamă și pe alții să stea în picioare alături de el. Poate ai nevoie de o persoană, poate ai nevoie de mai multe.

Exemplul perfect de colaborare îl întâlnim în viața Domnului și Mântuitorului nostru. La mormântul lui Lazăr, Mântuitorul, Dătătorul vieții, a spus celorlalți să dea piatra la o parte și să-l dezlege pe Lazăr. Prin atotputernicia Sa dumnezeiască ar fi putut da ordin, ca piatra să se dea la o parte și legăturile să cadă singure. Dar nu a procedat astfel. Domnul Isus a dorit să ne dea tuturor o lecție despre colaborare. Să o punem în practică!Categories: Studiu biblic, Uncategorized

1 reply

Trackbacks

  1. Lecţia colaborării | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: