Deșteaptă-te, Române!

Deșteaptă-te, Române!

Mircea Morariu iunie 24, 2018 Opinie

Începând de vineri seara, am citit, în repetate rânduri, transcrierea declarației de vineri, de după ședința CEX, a președintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Am privit de mai multe ori înregistrarea video a acesteia.
Am încercat să fiu atent nu doar la mimica celui care își da silința de a poza în învingător nu doar la capătul unei ședințe oarecare, ci în războiul deschis împotriva ideii de democrație în România, împotriva României însăși, ci și la figura inșilor și inselor care stăteau strâns uniți în jurul penalei lui persoane.
Nimic mai înspăimântător decât această poză de familie. A unei familii decervelate, descreierisite, congenital proastă, însă hotărâtă, pregătită ca, începând chiar de săptămâna viitoare, să se arunce cu forțe mult sporite în războiul împotriva țării și a instituțiilor sale democratice. Să anuleze, chiar prin forță, însăși esența democrației parlamentare, să facă abstracție de protestele Opoziției (spre dezonoarea ei, Jandarmeria îi stă, necondiționat, la dispoziția, precum o făceau, în Epoca de Aur,Miliția, Armata, Securitatea) ale societății civile, ale organismelor internaționale, ale formațiunilor politice surori din Partidul Socialiștilor Europeni, ale feluritelor organizații profesionale ale magistraților. Și aceasta doar fiindcă poate. Poate să încalce, crede ea nepedepsită, orice regulă din specificul conduitei politice civilizate, europene. Poate să arunce la coș tot ceea ce înseamnă bunul simț și demnitatea unei națiuni numai și numai spre a-i îndeplini poftele și ordinele șefului. Prăpădul nu înseamnă nimic dacă el înseamnă prețul pe care va trebui să îl plătească o națiune pentru salvarea PSD-ului și a lui Dragnea!
M-am uitat, cum spuneam, cu maximă atenție la figura d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Figura unui măcelar de profesie care tocmai a primit din partea celor care îl înconjoară, a calfelor și ucenicilor domniei-sale, care nu mai știu cum să și exprime supunerea și admirația față de ilustra lui persoană, scrisoarea, firmanul care îi dă dreptul ca, în numai câteva zile, să măcelărească România.
Respectivul drept este scris negru pe alb. A luat forma unei Declarații pe care a CEX al PSD a adoptat-o la finele ședinței sale de vineri. Prost, iresponsabil gândită, incalificabil redactată, cu impardonabile greșeli gramaticale, simptomatică pentru nivelul intelectual zero, pentru gradul de inteligență scăzută, pentru pregătirea școlară aproximativă ale celor care compun astăzi conducerea Partidului Social Democrat din România.
O declarație care întărește zicerea că cine gândește prost scrie în consecință.
Partea îngrijorătoare este că, așa după cum s-a putut lesne deduce din filmul întâmplărilor de vineri, vom avea de acum încolo parte nu doar cu faptele iresponsabile ale unei mase care nu gâdește și numai execută. Ci cu acțiunile unei organizații devenită una de natură criminală.
Începând de luni, orice pare a deveni posibil în România. Săturat de însăși ideea de opoziție, pe care oricum nu o prea băga nici până acum în seamă, PSD se arată dispus să purceadă la acțiunea nebunească de a adopta, prin Ordonanță de urgență, la pachet modificările la legile jusțiției, la Codurile penal și de procedură penală. Probabil că tot de săptămâna viitoare, pe ultimii metri ai sesiunii parlamentare ordinare, coaliția PSD-ALDE va declanșa mecanismul în vederea suspendării și, mai apoi, a demiterii președintelui României, dl. Klaus Werner Iohannis.
Dl. Liviu Dragnea și-a numit, fără nici cea mai mică urmă de jenă, dușmanii. Statul paralel pe care tot bate monedă coaliția de un an și jumătate încoace, înseamnă Iohannis, Kὄvesi și, începând de vineri, directorul SIE, dl. Eduard Hellvig. Dragnea nu a lăsat nici cea mai mică urmă de îndoială. Până acum ar fi fost din cale afară de îngăduitor, de acum încolo, gata. Va declanșa Jihadul. Susținut de conducerea partidului, de clanul criminalilor deocamdată în retragere și în rezervă, însă pregătit a pune oricând și la semnul Comandantului suprem mâna pe armă, susținut de pușcăriașii cărora le-a cerut iertare, dl. Dragnea va trece prin foc și pară România. O va transforma într-un veritabil câmp de luptă. Luptă la capătul căreia praful și pulberea se vor alege din țară. Nu vor rămâne decât el, Iordache, Olguța, Plumb, Fifor, Dăncilă. Și alte arătări hidoase asemănătoare. Plus propagandiștii Chirieac, Gâdea, Pieleanu, Roșca-Stănescu.
Planul acesta nu doar abominabil, ci, cum spuneam, criminal de-a dreptul, poate fi zădărnicit doar de mobilizarea exemplară a oamenilor cinstiți din România. Urmează săptămâni de foc.
Deșteaptă-te, Române!

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.roCategories: Articole de interes general

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: