O întrebare simplă, dar nu simplistă

Pare o naivitate, dar nu este! De răspuns depind o seamă întreagă de clarificări și consecințe practice:

,,În cer vor fi minuni?“

Ce părere aveți?Categories: Teologice

6 replies

 1. Asta e o intrebare intrebatoare. De ce scrie in Apocalipsa ca frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor? Despre ce neamuri e vorba si de ce fel de vindecare e vorba? Vor fi neamuri bolnave in cer? La ce fel de minuni va referiti? Sa mai fie nevoie de vindecari si altele care le’a facut Domnul Isus pe pamant? Eu ma gandesc ca nu. Dar numele Domnului Isus este si ‘Minunat’ so probabil ca vor fi si minuni care nici nu ni le putem imagina…

 2. Victor Croitor
  În Cer, cu siguranță, vor fi minuni, dar atunci când vom fi în Cer, nu vor mai fi considerate minuni. Practic, o minune este ceva care iese din ceea ce considerăm noi ca și oameni normalitate. Dar, normalul din Cer, oricum, este ,,anormal” pentru noi ca și oameni; însă, când vom fi în Cer, va fi ,,normal” ceea ce vom vedea acolo și din acest punct de vedere, lucrările din Cer, nu ni se vor mai părea a fi minuni, așa cum pe Pământ evaluăm minunile.

  Daniel Branzai
  Daniel Branzai Foarte fertilă linie de raționament. Cred că trebuie dusă mai departe …
  Va rămâne Dumnezeu întotdeauna ,,dincolo“ de așteptările noastre?

 3. In cer, in prezenta celui Minunat – Isus (Isaia 9:6), vom vedea lucruri ce ochiul nu le-a mai vazut si urechea nu le-a mai auzit. Si cred ca toti vom striga “Minunat”. Aici pe pamant cunoastem in parte, dar in cer vom cunoaste pe deplin.

  Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este.(1Ioan3:2)

 4. In cer, in prezenta celui Minunat – Isus (Isaia 9:6), vom vedea lucruri ce ochiul nu le-a mai vazut si urechea nu le-a mai auzit. Si cred ca toti vom striga “Minunat”. Aici pe paman cunoastem in parte, dar in cer vom cunoaste pe deplin.

  Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este.(1Ioan3:2)

 5. Dincolo de faptul ca in Cer totul va fi o minune, bazat pe Apoc. 22:2, vom trai, cel putin pentru o vreme, minunea vindecarii prin frunzele pomului vietii. Cred ca e vorba de recuperarea pierderilor suferite din pricina pacatului. Vom ajunge la statura fizica a lui Adam si a Evei. Pavel spune ca “trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire”; ori trupul acesta, nu doar ca este muritor, este din punct de vedere fizic, intellectual si spiritual, cu mult sub conditia trupului primilor oameni.

  Astept cu nerabdare si incredere sa fiu beneficiarul primei minuni traite in Cer, la umbra Pomului Vietii!

  P Danci

 6. Minunea este o interventie supranaturala in lumea materiala cu un efect supranatural. Cu alte cuvinte, ceva ce depaseste natura noastra umana, posibilitatile noastre limitate. De asemenea minunea este realizata de Dumnezeu intr-un mod nemijlocit. In cer nu vom mai fi ca acum. Vom fi fiinte dumnezeiesti. Iar cand Dumnezeu va face ceva nemaivazut, probabil nu o vom mai percepe ca pe o minune, ci ca pe ceva natural (conform naturii lui Dumnezeu).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: