Pulover intrat la apă? Trucuri pentru a-l face ca nou

Am aruncat câteva pulovere până acum … Poate că n-o mai fac în viitor.

Foto: Pinterest.com

Puloverele groase sunt esențiale în sezonul de iarnă, sunt comode și versatile, putându-le purta aproape cu orice.Însă o temperatură prea ridicată sau folosirea uscătoarelor electrice pot să distrugă un pulover gros de iarnă.

Poate că deja ți s-a întâmplat să intre la apă și să devină imposibil de purtat. Nu trebuie să arunci puloverul pentru că poți să-l aduci la dimensiunile lui cu ajutorul câtorva trucuri simple, scrie publicația Countryliving.com.

Iată ce să faci cu un pulover care a intrat la apă:

1. Se umple chiuveta cu apă călduță și se adaugă 1 lingură cu balsam de păr sau șampon pentru bebeluși.

2. Se pune puloverul în apă și se lasă la înmuiat 30 de minute.

3. Se scurge chiuveta de apă și se stoarce delicat puloverul, fără să-l strângi sau să-l răsucești! O modalitate delicată de a-l stoarce este să-l apeși în chiuvetă ca să se scurgă cât mai bine.

4. Se pune un prosop gros din bumbac pe covor și se așază puloverul peste el. Se rulează prosopul cu tot cu pulover pentru a absorbi cât mai multă apă.

5. După ce puloverul este scurs bine se trage delicat de el până se întinde la dimensiunile originale. Se lasă la aer până se usucă.

Dacă puloverul a intrat foarte tare la apă este de preferat să-l lași la uscat pe o suprafață netedă și să tragi delicat de el din 30 în 30 de minute pentru a-l aduce la dimensiunile originale.

Se pare că balsamul de păr înmoaie materialul și relaxează țesătura, astfel că puloverul devine mai flexibil și poate să fie redimensionat. Iar data viitoare dacă vrei să eviți acest episod este de preferat să speli de mână puloverele din lână.Urmărește și video-ul de mai jos pentru mai multe detalii:Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: