Cincisprezece idei despre cum să vorbim cu alții despre Cristos la sărbători

(primită de la Valer Monafu)

– adaptate după Charles Spurgeon

 1. Să privim sarcina de a împărtăși evanghelia (Marea Trimitere) din perspectiva mântuirii noastre personale. Să spunem altora despre ceea ce Domnul Isus a făcut în viața noastră, despre mila și îndurarea pe care ni le-a arătat nouă personal.
 2. Să considerăm Crăciunul ca fiind perioada cea mai propice de împărtășire a Evangheliei. Este perioada din an în care prietenii se adună să sărbătorească, rudele se întâlnesc, familiile se apropie și este timpul cel mai bun să spunem altora despre Cristos.
 3. Să încercăm întotdeauna să vorbim despre harul lui Dumnezeu din viața noastră. Să spunem celor din jurul nostru ce simțim când vorbim cu Domnul, ce învățăm când citim cuvântul, ce experimentăm când suntem împreună cu alți credincioși și ce a făcut Domnul pentru noi.
 4. Să folosim întâmplările din viața noastră pentru a edifica pe alți credincioși.
 5. Să ne așteptăm la tensiuni și respingere și să ne rugăm pentru trecere în fața oamenilor pierduți atunci când vorbim cu ei. Să vorbim cu oamenii despre Isus nu pentru a-i încânta cu cuvintele noastre, ci pentru mântuirea sufletelor lor. Să le spunem ce a făcut Domnul pentru noi, ca să-și dorească aceeași milă și compasiune și în viețile lor.
 6. Să fim atenți la orice oportunitate de a vorbi cu cineva între patru ochi despre experiența noastră cu Isus. Nu-ți povesti experiențele în fața unui grup de necredincioși, pentru că vor râde de tine. Mai bine apropie-te de fiecare, rând pe rând și spune-le. Te vor lua în serios.
 7. Să nu ne așteptăm să ne fie ușor să vorbim despre credința noastră, mai ales cu cei care ne cunosc de cel mai mult timp.
 8. Să ne învingem teama pentru a onora dragostea Mântuitorului pentru noi. Noi îl iubim pe Domnul Isus și știm sigur că și el ne iubește. Răstignirea nu ar fi avut loc dacă nu ne-ar fi iubit. Pentru că el a făcut atât de multe pentru noi, nu putem să tăcem – trebuie să vorbim cu cei necredincioși.
 9. Să ne povestim experiențele cu Domnul cu mulțumire față de El. Cuvintele noastre să fie îmbibate de mulțumire și gratitudine față de Dumnezeu, demonstrând astfel cât de mult îi suntem îndatorați pentru tot ceea ce a făcut pentru noi.
 10. Să ne povestim experiențele cu umilință – nu cu superioritate. Vorbele noastre trebuie să fie vorbele unui păcătos nenorocit care nu merită ceea ce a primit. Să nu afișăm un aer de superioritate, de genul „Eu sunt sfânt, voi sunteți niște păcătoși”, și nici să nu începem să predicăm celor care ne ascultă, ci să fim smeriți, afișând o atitudine de umilință și să vorbim ca unui prieten, sau ca unui egal.
 11. Să povestim numai adevărul vieții și experienței noastre – să nu le înflorim ca să le facem mai interesante. Să nu începem să povestim experiențele altor oameni pentru că ni se par mai captivante, ci să ne rezumăm la istoria vieții noastre.
 12. Să ne împărtășim experiența cu seriozitate – să nu luăm în derâdere întâlnirea noastră cu Cristos.
 13. Să nu neglijăm timpul zilnic de părtășie cu Dumnezeu. Să nu lăsăm pe nimeni să ne vadă fața dimineața înainte ca să ne-o vadă Dumnezeu. Și în timpul de părtășie să ne rugăm pentru prietenii și colegii și vecinii noștri cu care am discutat despre Evanghelie și cu cei cu care am vrea să vorbim.
 14. Să ne bazăm pe ajutorul Duhului Sfânt în discuțiile de evanghelizare. Să nu ne temem și să ne bazăm în totalitate pe Duhul Sfânt. El ne poate da cuvintele potrivite pe care să le spunem, și tot el poate să facă acele cuvinte să pătrundă adânc în inima interlocutorului nostru.
 15. Să nu uităm, mărturia noastră de creștin este o prefață a autobiografiei noastre veșnice. Să nu ne fie rușine să o publicăm.


Categories: Teologice

Tags:

1 reply

Trackbacks

 1. Cincisprezece idei despre cum să vorbim cu alții despre Cristos la sărbători | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: