Smerenia sfinților – o pasiune de-o viață

Întrebare: Este ușor să fii smerit într-o lucrare smerită. Cum să rămâi însă smerit dacă Dumnezeu te pune într-o poziție importantă, într-o biserică mare sau într-o lucrare mare?

Răspuns: Dumnezeu lucrează concomitent, prin noi și în noi. Ambele lucrări ale lui sunt importante. Trebuie să fim la fel de atenți de de preocupați și de una și de cealaltă. ,,Dumnezeu este împotriva celor mândrii, dar celor smeriți le dă har“. Alege întotdeauna să-L ai pe Dumnezeu de partea ta sau, mai bine zis, să fii atât de smerit încât să-I atragi simpatia.

R.W.:

Cum merg impreuna umilinta si telurile mari ?
Este adevarat ca Dumnezeu foloseste problemele pentru a ne face dependenti de El. Si El foloseste dificultatile si chiar critica pentru a ne tine smerit, consacrati si concentrati asupra scopurilor bisericii.

Poate ca in sinea ta spui: “Rick, vreau sa am o viziune mare pentru biserica mea. Vreau sa cred în Dumnezeu pentru lucruri marete. Dar, cum pot sa am o viziune mare fara sa ma umplu de mândrie ? Cum pot sa am o viziune mare fara sa am un mare sentiment de mândrie si egoism în viata mea ?”

As vrea sa îti dau câteva cai prin care Dumnezeu te va tine smerit. El va face asa pentru ca sa poata lucra prin tine si pentru a putea, în acelasi timp, sa te mentina dependent de El.

1.  În primul rând, tine minte ca vei fi criticat pe nedrept. Când vei începe cu adevarat sa faci ceea ce vrea Dumnezeu, în momentul în care vei începe sa-L slujesti pe Domnul cu toata inima, cu tot sufletul, cu toata mintea si cu toata taria ta, vei vedea ca unii se vor supara. Vei fi atacat, vei fi judecat, vei fii criticat. Cind vei incerca sa faci biserica sa creasca, cind vei face tot ce poti ca sa-i câstigi pe oameni pentru Hristos, multi nu te vor întelege si vor spune: “Esti foarte mândru. Nu te poti multumi cu putin. Vrei sa ai o biserica mare ca sa te simti tu bine si important.” Multi oameni nu înteleg ca oamenii pierduti sunt importanti pentru Dumnezeu. Ei nu înteleg ca Isus Hristos a murit si si-a varsat sângele pentru fiecare persoana din satul tau, din oraselul tau, din orasul tau. El vrea ca toti acestia sa fie salvati si adusi in familia lui Dumnezeu. Spune tuturor ca aceasta este motivul pentru care vrei sa faci lucrari mari. Nu te astepta insa sa fi inteles de toti. Fii sigur ca unii te vor critica, pentru ca n-au cum sa te inteleaga.

  1. Din cauza acestor oameni vei avea probleme foarte mari, care se pot rezolva decit prin rugaciune. In felul acesta, Dumnezeu te va tine smerit pe genunchi.3.  Tine minte si ca va fi inevitabil sa faci si niste greseli mari. Faptul ca esti un slujitor al Domnului, cu o chemare si un har special, nu te transforma automat intr-un om perfect si priceput la toate. Esti si tu om, si uneori vei face greseli mari. Este un bine si in aceasta! Ele te vor tine smerit si rusinat. Dumnezeu le va folosi pentru a te tine umilit alaturi de El in lucrare.

    Apoi, viziunea va fi mare, daca este cu adevarat de la Dumnezeu, caci Dumnezeu este cu adevarat “mare”! Când Dumnezeu îti da o viziune, ea va fi atât de mare încât nu o vei putea implini decit printr-o minune dumnezeiasca.

Si inca ceva, asteapta-te sa fi uitat cind se vor imparti “meritele”. Cind Dumnezeu te va binecuvânta în lucrare, se vor ridica intotdeauna altii gata sa-si atribuie meritul. Ei vor spune: “Noi am facut asta”, când, de fapt, Dumnezeu a facut-o, si a facut-o … prin tine. Nu te intrista si nu-ti face griji pentru asta. Dumnezeu poate face lucruri mari numai prin oamenii neinteresati in “laude” din partea oamenilor. Daca esti un astfel de om, vei vedea ca Dumnezeu va lucra prin tine mai mult decit ai indraznit vreodata csa speri. Tine minte ce spune Pavel in 1 Corinteni 3:7: “Asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu care face sa creasca.”

Deci, nu-ti pune problema smereniei, pentru ca Dumnezeu va ingriji El insusi sa te pastreze în smerenie. Nu uita ca lui Dumnezeu Îi este foarte usor sa te smereasca.  Am vazut ca atunci când începeam sa ma mândresc, Dumnezeu avea intotdeauna la dispozitie cele mai neasteptate instrumente ca sa ma smereasca. Uneori o facea chiar si prin sotia si copiiii mei. Eu cred ca problema cea mai mare pe care o au pastorii nu este smerenia, ci lipsa de incredere in ceea ce vrea si poate sa faca Dumnezeu prin lucrarea lor personala.

Advertisements


Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: