De ce este creștinismul unic? Trei mari deosebiri

SĂMÂNȚA BUNĂ

Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos … – Ioan 17.3

Un coleg de muncă m-a întrebat: “Prin ce se deosebește creștinismul de alte religii?”. Ca prim răspuns i-am spus: “Creștinismul nu este o religie, ci o relație cu o Persoană, cu Isus Hristos”. Apoi i-am enumerat încă trei mari deosebiri:

1. Întemeietorii religiilor se prezintă ca și îndrumători spre un dumnezeu, pe care ei înșiși îl caută. În schimb, Isus Hristos Se prezintă ca Acela “care a coborât din cer”. El este adevăratul Dumnezeu și viața veșnică.

2. Religiile nu oferă nicio siguranță cu privire la iertarea păcatelor sau la viața după moarte. Dar despre Isus Hristos citim: “Cel ce vine din cer este mai presus de toți. El mărturisește ce a văzut și a auzit”. Cuvintele Sale sunt sigure și adevărate. Milioane de creștini au experimentat veridicitatea cuvintelor Sale.

3. Religiile pun accentul pe străduințele omului, care trebuie să încerce să devină mai bun și să asculte de regulile prescrise, deși nu va reuși niciodată acest lucru. Exprimat într-un cuvânt: el ar trebui să-și câștige mântuirea. Isus dă gratuit mântuirea și iertarea. El Însuși a plătit prețul pentru aceasta, murind la cruce pentru păcatele noastre. El oferă viața veșnică tuturor celor ce cred în El și îi face copii ai lui Dumnezeu. El ne descoperă pe Dumnezeu ca Tată, care ne iubește și care îngrijește de copiii Săi.

Advertisements


Categories: Teologice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: