Pentru cei ce i-au admirat pe Noe și pe Lot

Aseară am avut bucuria să-l aud predicând în adunarea noastră din Anaheim, California, pe Belciu Busuioc, prietenul meu păstor pensionar în Melbourne, Australia. M-am trezit luat de una din afirmațiile lui și am scris repede acest articol.

+++

De ce, dintr-o dată, acest asalt al homosexualilor? Nu există alte probleme care să frământe planeta? Nu mai sunt săraci, oameni bolnavi și nedreptățiți?

Cum a reusit oare această ,,minoritate” să ajungă bătaia de cap a majorității?

Anunțurile lui Christos despre vremurile din urmă:

,,Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi. Ces-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau, dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi“ (Luca 17:26-29)

Ca în zilele lui Noe! Ca în zilele lui Lot!

 

Ca și veștile de războaie, ca și molimele, ca și cutremurele, caracteristicile societății de pe vremea lui Noe si cele de pe vremea lui Lot TREBUIE Să VINă înaintea marelui final de istorie. Asta înseamnă că n-ar trebui să ne mai mirăm de asaltul homosexualilor. 

Resemnare? Nu! Nicidecum! Niciodată!

Trebuie să trăim ceea ce până acum doar am admirat la alții. Facem ca Noe, propovăduim neprihanirea! Nu tăcem! Nu ne ținem gura! Nu ne lăsam reduși la tăcere! Construim corabia credinței noastre, chiar dacă ne batjocorește toată lumea din jur.

Ce cinste mare avem in aceasta generație!

Îl invidiam pe Noe. Acum putem și suntem chemați să fim ca el, să facem ca el, să fim batjocoriti ca el! O facem alături de Viorel Iuga, președintele baptiștilor din Romania, alături de Paul Negruț, rectorul universitătii crestine Emanuel de la Oradea, alături de Nelu Tuțac, alături de Cristian Ionescu, pastorul penticostal din Chicago și alături de toți cei ce clădesc împreuna cu noi corabia salvării noastre prin ascultare de porunca Domnului.

Facem ca Lot, ne chinuim sufletul și stăruim în neprihănire. Căutăm pe cei neatinși înca de aceat flagelșsi încercăm să-i protejăm cu orice preț de răutatea păcătoșilor din jur. Cât de mult a vrut să salveze Lot îngerii veniți la Sodoma? Este in textul din Geneza o afirmație imposibil de acceptat pentru un tată.

„Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate! Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit sub umbra acoperişului casei mele” (Gen. 19:7-8).

N-am auzit niciun predicator vorbind vreodată din textul acesta … Nici eu nu știu ce să spun. Bâjbâi în cautareaunor explicații …, dar nu le am.

Nu știu ce vremuri vor veni peste noi și ce vor zice cei din jurul tău. Vei fi oare și tu un om ca acest Lot?

,,Căci

dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjuraţi de întuneric, legaţi cu lanţuri şi păstraţi pentru judecată;

dacă n-a cruţat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alţi şapte inşi, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiţi;

dacă a osândit El la pieire şi a prefăcut în cenuşă cetăţile Sodoma şi Gomora, ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire şi

dacă a scăpat pe neprihănitul Lot, care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi  (căci neprihănitul acesta care locuia în mijlocul lor îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit din pricina celor ce vedea şi auzea din faptele lor nelegiuite)

 înseamnă că Domnul ştie să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici şi să păstreze pe cei nelegiuiţi ca să fie pedepsiţi în ziua judecăţii: mai ales pe cei ce, în pofta lor necurată, umblă poftind trupul altuia şi dispreţuiesc stăpânirea“ (2 Petru 2:4-10).

Advertisements


Categories: Teologice

4 replies

  1. . . .a m i n. . .

  2. Frate Brânzei!

    Spuneați ca nu ați predicat din textul acesta……Normal când sodomizii au refuzat oferta data de Lot, adică fetele fecioare…ei au declarat ca nu sunt interesați sa profaneze ce are Lot mai scump ( adică copii lui) ci ce are mai sfânt…. Adică oamenii care aduceau prezenta Domnului în cortul lui.

    Sa aveți o zi binecuvântată. Dan Pocol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: