FII UN PRIETEN CREDINCIOS!

www.fundatiaseer.ro

“Nu părăsi pe prietenul tău…” (Proverbe 27:10)

Charles Colson, omul de încredere al președintelui Richard Nixon, a făcut închisoare pentru implicarea sa în mușamalizarea acțiunii Watergate. În cartea sa “Născut din nou”, Colson povestește că a fost invitat să vorbească la o universitate, la scurt timp după eliberarea sa din închisoare. În vremea aceea, exista încă multă ostilitate față de întreaga poveste Watergate, și mai ales față de Richard Nixon. Întrebările veneau asupra lui Colson “la foc automat”, iar studenții deveneau din ce în ce mai ostili. Unul dintre ei s-a ridicat în picioare și a făcut referire la o critică pe care Henry Kissinger i-o adusese lui Richard Nixon.

“Domnule Colson, a întrebat el, sunteți de acord cu această critică?”

Colson a spus că în acel moment s-a uitat prin încăpere și și-a dat seama că toate urechile erau ciulite la ce avea el să spună. Iată cum a răspuns el:

“Cu toții cunoaștem defectele domnului Nixon. A fost analizat de presă ca nimeni altul în istorie. V-aș putea spune părțile lui bune, însă nu cred că vă voi convinge să le acceptați. Însă referitor la comentariile lui Henry Kissinger, nu, nu sunt de acord cu ele. D-l Nixon este prietenul meu și eu nu le întorc spatele prietenilor mei!”

Colson a spus că pentru o clipă a crezut că tavanul se va prăbuși – și într-un fel, așa a fost; dar nu așa cum s-a așteptat el. A existat un moment de tăcere, urmat de ropotul aplauzelor mulțimii ridicate în picioare. Motivul? Chiar și acei studenți ostili au fost în stare să aprecieze loialitatea față de un prieten.

Dacă dorești să descoperi cine sunt adevărații tăi prieteni, e suficient să faci o greșeală! Mulți dintre cei pe care îi considerai prieteni vor fugi de tine, la fel cum fug șobolanii de pe un vas care se scufundă. De aceea spune Biblia: “Nu părăsi pe prietenul tău”.

Advertisements


Categories: Studiu biblic

1 reply

  1. Ideea asta cu loialitatea, dupa cum este ea prezentata, comporta, dupa parerea mea, o anumita periculozitate. Loialitate, da, dar loialitate in numele adevaratei prietenii, aceea care iti vine in ajutor cand esti in nevoie, aceea care te ridica, aceea care nu face compromisuri. Altfel, daca ii tin partea unui prieten pana-n panzele albe, chiar daca el este evident gresit, atunci voi fi numit loial, dar ma tem ca loial unei stari gresite, mai degraba decat unei persoane. In cazul acesta nu-l voi ridica pe prieten, ci il voi “ajuta” sa prinda mai abitir viteza pe tobogan. Am cunoscut astfel de oameni, “incremeniti in proiect”, consecventi pana la capat intr-o greseala, si asta doar de dragul unei persoane, fix in ideea de loialitate si prietenie. Iar lucrurile n-au culminat deloc bine. Charles Colson, cum ati spus, a pus umarul la musamalizarea matrapaslacului Watergate. Or, ma intreb: este loialitatea lui, in cazul aceasta, o virtute, si mai ales una crestina?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: