Orban se plânge că occidentul a făcut experimentul comunist pe pielea esticilor. Are dreptate

Aclași lucru l-a spus și Gorbaciov. Nu s-a impacientat însă nimeni.

Viktor Orban: Occidentul a inventat comunismul

Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că Occidentul e vinovat pentru inventarea comunismului şi ar trebui să îşi asume şi crimele comise de adepţii acestui regim politic.

European And Turkish Leaders Hold Summit On Migration
Foto. Guliver / GettyImages

„Comunismul, la fel ca naţional-socialismul, s-a născut ca produsul intelectual al Occidentului. Nu la Moscova, nu în Cambodgia şi nici Havana nu l-a inventat, ci la vest de noi, din Europa s-a extins în multe ţări. Această idee pur occidentală ne-a fost impusă în cele din urmă nouă, celor din Europa Centrală”, a spus Viktor Orban.

„În acest timp, comunismul a rămas pentru Occident doar o idee, o aventură intelectuală a salvatorilor neinvitaţi ai lumii. Noi, cei care am simţit pe pielea noastră comunismul, privim şi astăzi consternaţi cum

intelectuali occidentali, care se considerau inteligenţi, artişti, scriitori, politicieni, lăudau cu entuziasm dictaturile comuniste criminale”, a continuat el.

Este greu de înţeles că, în Occident, unii găsesc şi astăzi scuze pentru crimele comunismului. Şi însăşi Uniunea Europeană evită să o condamne cu fermitate. Şi pentru că este vorba de o dreptate profund umană, o chestiune profund morală, această ezitare, în secolul XXI, nu o mai poate justifica nici simpatia sau prietenia faţă de partidele de stânga”, a mai spus premierul Ungariei.

(de aici)

Advertisements


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: