Cum putem dovedi credința?

Aurel Popescu:

screen-shot-2017-02-20-at-8-53-18-amDacă am primit credința pe care o dă Dumnezeu aleșilor Lui, dacă această credință ESTE, atunci ea se manifestă nepărat ,,prin fapte“.

Pentru ca să credem nu ne trebuie dovezi! Cine nu vrea să creadă, nu va crede nici dacă ar avea toate dovezile din lume!

Mai ,,dovezi“ că este Dumnezeu, cum le-a dat Domnul  contemporanilor Săi nu există, n-a mai dat nimeni vreodată. Totuși, cei mai mulți s-au împietrit și n-au crezut. Iar când a murit a rămas absolut singur, până și ucenicii L-au părăsit. Dovezile nu determină credința. Credința este un har pe care-l primesc anumiți oameni, pe care-I alege Dumnezeu în marea Lui dragoste, dar ea se manifestă după aceea ,,prin fapte“.

Nu există ,,dovezi pentru credință“, dar ea se dovedește după aceea prin viața pe care o trăim, prin faptele pe care le facem. Ar trebui să ne întrebăm măcar la sfârșitul unei săptămâni: ,,Ce profit am adus noi lucrării lui Dumnezeu, oamenilor lui Dumnezeu, prin faptul că am făcut umbră pământului, care este teritoriul Lui, proprietatea Lui? Câți oameni beneficiază de pe urma noastră că existăm ca și copii ai lui Dumnezeu?

Isus spune că suntem colaboratori cu El la această lucrare. Ar trebuie să ne gândim cum să ne facem mai bine partea, pentru ca să nu sosim în cer numai pentru că El ne-a mântuit, ci să intrăm acolo și să ne bucurăm, nu numai de suferințele Lui, ci și de roadele credinței noastre, de lucrurile pe care le-am adus noi ca prinos de recunoștință.

(din predica ,,Vindecarea orbului“)

Advertisements


Categories: Amintiri, Teologice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: