Cristi Țepeș – inițiativă de ajutorare

Un grup de prietene au spus gazdei bolnave: ,,Am venit să ne rugăm pentru tine“.
Ea le-a răspuns: ,,De rugat pot să mă rog singură. Voi, dacă vreți să mă ajutați, spălați vasele din ghiuvetă“.

La inițiativa președintelui RBA, Sorin Sabou, casieria Asociației deschide un cont special și primește orice donație pentru familia rămasă în urma plecării lui Cristi Țepeș la Domnul (o mamă cu șase copii). Cristi a  lucrat ,,pe proiect“ și banii au venit când proiectele au fost aprobate și n-au venit … mai mult n-au venit pentru că proiectele lui Cristi aveau o tentă prea evanghelică pentru cei ce trebuiau să le aprobe. Soția lui s-a dedicat familiei și n-a lucrat în câmpul muncii. Nici nu știu de unde vor lua banii ca să plătească înmormântarea.

Bisericile sunt îndemnate să facă o colectă specială pentru participarea la acest fond, trimițând ofranda lor de dragoste la:

Romanian Baptist Association – fond Cristi Țepeș

Trimiteți contribuțiile pe adresa casierului de misiune al Asociației:

Ioan Cotârlă
3015 Kilburn Road
Rochester Hills, Mi 48306
USA

Iată două îndemnuri de la Sorin Sabou și Sorin Covaci:

Stimați frați colegi,

Toți cei care l-am cunoscut personal pe fratele Cristi Țepeș suntem îndurerați de moartea lui. Această lovitură nimicitoare ne întristează și trebuie să ne îndemne la a ajuta familia rămasă în urmă. 

Cred că este necesar să inițiem tot felul de modalități prin care să ajutăm familia fratelui Cristi. Vă îndemn ca din partea bisericilor să trimitem ajutor financiar la caseria RBA, iar apoi acei bani să fie trimiși văduvei lui Cristi și celor șase copii.

Cerem mângâierea Domnului și întărirea credinței celor rămași în speranța revederii în slavă!
Sorin Sabou

On Dec 12, 2015, at 5:53 PM, Sorin Covaci <scovaci@me.com> wrote:

Ca și dumnevoastră, la aflarea morții fratelui Cristi Țepeș am trecut de la șoc la negare apoi la tristețe și acum, când scriu aceste rânduri,  la compasiune pentru familie.

Am avut onoarea să-l cunosc pe Cristi, să lucrez cu el la Sfânta Treime și Ioan Dacian, mi-a filmat nunta, mi-a vizitat casa, mi-a fost mentor; da, mentor. Abia ieșisem de pe băncile seminarului și Cristi, cu tact, înțelept și cu autentică preocupare, mi-a propus să ne întâlnim pentru a discuta, pentru a ne ruga sau pentru a împărtăși impresii pe marginea unor cărți pe care le citeam împreună. A fost o perioadă specială pentru mine atât în formarea mea, învățând multe lucruri de la Cristi dar și în consolidarea prieteniei noastre. 

Cristi a pus pasiune în tot ce a făcut și nu cred că l-am surprins vreodată implicându-se în ceva conjunctural, fără o participare deplină. Era atent, transparent și onest. Știu că a făcut multe lucruri bune fără să aștepte retribuție și nici măcar mulțumiri…Așa cum a fost în profesia sa, a preferat să stea în spatele camerei de filmat, în umbra reflectoarelor chiar și atunci când era îndreptățit să fie apreciat și aplaudat. 

Pentru cei mai mulți, Cristi a fost ,,fratele care lucrează în televiziune’’ și astfel a fost admirat și chiar invidiat. Puțini cunosc provocările întâmpinate de Cristi…puțini cunosc faptul că adesea stătea zile și nopți pentru a edita și alcătui programele care adesea erau scoase din program, din diverse motive…Cristi a muncit mult, din greu, cu profesionalism autentic și nu pe bani mulți cum își imaginau unii.

În urmă a rămas o familie îndurerată, cu inevitabile întrebări și în scurt timp, cu nevoi materiale covârșitoare…Amintirile, lucrurile pe care noi le spunem sau le scriem despre el îi vor mângăia dar va fi nevoie de mai mult; copii lui vor avea în continuare nevoie să meargă la școală, să mănânce să îmbrace haine…Și aici cred că trebuie să intervenim noi, să ajutăm, să punem umărul sub povara lor și a lui Lili.

Dragi frați colegi, reiau și eu apelul făcut și sper că va găsi ecou în inimile noastre și reacție din partea bisericilor. Colecte, donații, orice sprijin cred că va fi folositor familiei, atât în ceasurile acestea când durerea este proaspătă cât și pe viitor când greutățile le vor aduce aminte de cel ce obișnuia să se ocupe de nevoile lor. 

Dacă are cineva informații mai concrete cu privire la cum putem ajuta, vă rog împărtășiți-le.

Domnul să-i mângăie și să ne binecuvânteze pe toți!

Sorin G. Covaci

 

 Categories: Articole de interes general

5 replies

  1. Intrucat stim ca se poate trimite usor in Romania bani ,as dori sa aflu adresa sorei pentru ai pune direct bani in cont.Eu am pensie in Romania si as dori sa-i trimit roni asa cum fac donatii si pentru alte persoane de acolo.

  2. Exista un cont bancar unde se poate trimite un ajutor? Ar fi mult mai usor pentru contributii din toate partile lumii, si nu e greu de deschis. Multumesc!

  3. Reblogged this on EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet and commented:
    Oare TVR-ul va ajuta? Că doar fratele Cristi a lucrat acolo ani de zile…, iar acum am căutat pe site-ul lor vreo știre, vreun rânduleț, vreun cuvințel cât de mic despre moartea fratelui nostru și… NIMIC!

Trackbacks

  1. Ajutor pentru familia lui Cristi Țepeș – prin Facebook | B a r z i l a i - e n - D a n (Un Barzilai izvorât din Dan)
  2. Pastor Sorin Covaci – Apel pentru ajutorarea familiei lui Cristi Țepeș! | Life Mission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: