Moartea celor 147 de mucenici africani

,,Ca pe niște miei duși la tăiere …“ și ,,ca pe niște miei în mijlocul lupilor“

Nu, de data aceasta șefii statelor nu se vor mai îngrămădi la o ipocrită poză de solidaritate simbol. Au făcut-o pentru câțiva caricaturiști nerușinați. De data aceasta nu se vor mai face semne pe care să fie scris solidar ,,Je suis Chretienne aussi“ … Africa este neagră. Africa este departe. Africa nu e ,,a noastră“.

În Kenia, 147 de studenți creștini africani au fost identificați, separați și sacrificați tot așa cum erau puși deoparte miei din turmele care veneau de Paște aproape de casele copilăriei noastre românești.

Teroriștii, aceste ramuri sălbăticite din arborele genealogic spiritual al lui Avraam, căptușiți cu dinamită, au planificat masacrul intenționat și simbolic în Săptămâna Mare a creștinătății. Cu rînjetele lor sarcastice așa i-au și întrebat, când le-au pus țeava automatului la tâmplă, pe tineri studenți: ,,Ești creștin? Ce grozavă cinste! Să mori de ziua Dumnezeului tău crucificat!“

Africa, putem spune după valurile de execuții ale creștinilor de acolo, înflorește pentru Christos. E rândul ei … ,,Sângele martirilor este și va fi întotdeauna sămânța fertilă a creștinilor“ …

Credincios unui obicei mai vechi, în Vinerea Mare m-am plimbat pe diverse canale ca să fiu alături celor ce, pe diverse meridiane, comemorează patimile Domnului. Am ajuns și la Roma … și la Vatican … Lume multă de aveai impresia că toată populația cetății era pe străzi. O mare de capete, o liturghie națională …La fiecare din cele 14 stații unde, conform tradiției, a căzut Christos, imaginea se schimba pe un alt cartier al Romei, la o altă Biserică la fel de inundată de oameni …  Cel mai mult m-a impresionat imaginea mulțimii imense care înconjura din toate părțile Coliseum-ul. Și dintr-o dată m-a lovit … O suprapunere ciudată de imagini: mulțimea creștină și Coliseum-ul istoric. A fost ca o străfulgerare profetică … primită sub forma unei întrebări: ,,Oare de ce, dintre toate clădirile monumentale ale Romei ucigătoare de creștini, numai Coliseumul a rămas azi în picioare? Ce ateaptă el ? Ce prefigurează el? Ce anunță promisa lui restaurare?

Uneori, istoria evoluează în cercuri. Unele sunt așa de mari încât le pierdem din priviri periferia și reapariția lor ne ia prin surprindere. Coliseum-ul este locul în care creștinii martiri (martori) erau dați la fiare sau arși pe rug ca torțe pentru spectacolele nocturne.

Să se fi întors în calendarul divin vremea martirajelor din creștinism? Să ne numărăm oare iar ,,mucenicii“? Să fie aceasta vremea … sfârșitului?

Vezi și: Comentarii la masacrul celor 147 de mucenici moderni

Masacrul din Kenya – Strigator la cer

Citez Ce diferenta imensa intre actualul tratament si isteria globala, imensul spectacol de prost gust montat cand niste jurnalisti occidentali (de, colegi de breasla si nonsalanta existentiala postmoderna, colegi in specia umana postistorica, superioara) au fost victimele criminalilor islamisti. Nu niste africani amarati care culmea mai aveau si tupeul sa fie crestini!! Noroc ca nu trebuie sa mentionam asta in titlurile folosite. Mentionam faptul doar in paragraful patru sau cinci, o tangenta la naratiune. Daca mentionam.

Masacrul din Kenya – Strigator la cer

Cateodata iti vine sa-ti bagi picioarele in el si de facebook, si de mass media, si de fluxuri de stiri, si de jurnalisti occidentali, si de umanitate si de tot. Este absolut revoltator, strigator …Categories: Articole de interes general

18 replies

 1. We’re is God here? Islam the religion realy for peace? Think!

 2. Reblogged this on romoflorin and commented:
  Prigoana și mai ales martirajul a făcut întotdeauna bine credinței creștine, a fost sămânță pentru credincioși pentru că dovedește veridicitatea creștinismului, autenticitatea, invincibilitatea și superioritatea lui. Creștinii nu sunt chemați să riposteze decât prin mărturisirea adevărului și credinței, precum martirul Ștefan, dar aceste evenimente pun în evidență ipocrizia lumii, lașitatea politicienilor, meschinăria celor care spun că de fapt teroriștii cei răi… Adevărul vorbește așa de tare că abia mai auzim și citim informațiile.

 3. Pentru Herman
  Teoria dumneavoastră este doar aparent corectă. Cei mari mari atei ai lumii au fost și cei mai mari criminali: Gingis han, Hannibal, Lenin, Hitler, Stalin, Polpot, Mao, Ceaușescu, etc.
  Propunerea dumneavoastră a fost dovedită puerilă de Revoluția franceză și de umanismul care a creat cel de al doilea război mondial (ca să-l lăsăm pe primul în seama altor factori).

  Omul nu trebuie luminat prin educație, ci născut din nou prin lucrare divină. Intuind falimentul Revoluției umaniste franceze, Ceaușescu a lansat în România anilor 1970 un program numit ,,facerea omului nou“.
  Încolo, aveți dreptate cu frământarea și fragmentarea popoarelor. Biblia o aseamănă cu freamătul valurilor mării. Fiarele din Apocalipsa se ridică ,,din mare“, cum ne spune și profetul Daniel (7:2).

 4. Mergem cu pași repezi spre vremea aceea, Vasile Grigoraș. Mergem, de parcă am fugi chiar …

 5. Amin Carol. Aceasta este mesajul Domnului Isus pentru ucenicii Săi: ,,Vă trimit ca pe miște miei în mijlocul lupilor“, dar nu ca să deveniți ca ei. Richard Wurmbrand are o gucetare extraordinară într-un adin cărțile lui (Cred că ,,Umpleți vidul“). Dânsul spune că o oaie fată un singur miel pe an în timp ce o lupoaică fatî cinci-șate pui pe an și totușii … oile sunt și azi mai multe decât lupii. Nu se poate explica decât prin providență și prin grija Păstorului.

 6. Creștinismul înseamnă pace, înseamnă toleranță, alături de iubirea pentru dușmani. Toleranță și iubire pentru cei ce ne crucifică, ne uită, ne jignesc, ne calcă în picioare trupurile și sufletele. Încercați să iubiți teroriștii, ipocriții și toți dușmanii în general. Nu e ușor, dar e creștinesc.

 7. Se asteapta reînvierea vechiului dicton latin “”PANE ET CIRCENSES”” ca un blestem KARMIC!

 8. De ce sunt toti cu fata in jos??

 9. Pana cand va mai dura duelul dintre religii,in numele Dumnezeului indiferent de numele atribuit acestuia,care este comun multor religii monoteiste,opriti masacrele,treziti-va constiinta si constientizati ca este pierdere de timp si inutile sacrificii pentru progresul si civilizatia omenirii,vede-ti cu ochii vostri ca nu diferentele de religie sunt cauzele saraciei si necazurilor voastre,acestea au la baza o incompetenta organizare a vietii societatii,omenirea este intr-un pericol iminent daca nu se renunta la terorism si la sacrificarea de oameni nevinovati,,care nu pot sa fie pedepsiti ca sau nascut ca membri unei religii,care au fost cuprinsi de acestea fara a-si exprima un consimtamant expres,lucru petrecut in frageda pruncie,exceptand unele religii in care botezul s-a facut la varste mature,cu deplinul consimtamant al persoanei.La ce foloseste atata vrajba,impinsa pana la acte de terorism,cu ce putem invinge inertia miliardelor de oameni care cred in ceva statornicit de milenii,nicidecum cu gloante si sabii,mai degraba printr-o buna intelegere intre oamenii planetei noastre.Poate ca intr-un timp indeparat tot dupa scurgerea catorva milenii,omenirea aflandu-se pe o treapta de evolutie superioara,va fi capabila sa separe binele de rau in folosul ei.Momentan omenirea este divizata atat geografic,statal,rasial,religios intr-o ampla diversitate,nici o supraputere nu este capabila prin forta sa rezolve disensiunile dintre ele,singura cale este educatia,trezirea la realitate,renuntarea la unele traditii care instiga la forta.Angrenarea oamenilor pentru asigurarea unor conditii optime de viata intr-un climat de pace si bunaintelegere,poate ca va putea fi o cale de indreptarea societatii spre o viata demna.

 10. Ipocrizia evenimentului de la Paris a fost evidențiată de faptul că fotografia a dat de înțeles că liderii s-ar afla în fruntea unui marș popular, în timp ce dumnealor erau ,,pe altă stradă“, înconjurați doar de forțele de ordine … Elitele se tem de gloata străzii și mai ales de ,,teroriști“. Ipocrizia sau mai bine scris hipocrizia a fost în purtarea unei măști și în jucarea unui fragment de teatru. Din reacția dumneavoastră, care cere eliminarea ,,credinței“ din sfera de discuție (,,nu ar trebui să se intample in numele niciunei credinte“) îmi dau însă seama că evoluăm pe paliere diferite de realitate și că șansele noastre de a ne înțelege sunt foarte reduse. Eu nu sunt un umanist și cu atât mai puțin, unul ateu.

 11. Nu știu cui răspundeți prin acest comentariu. Mesajul inițial este un colaj de păreri, în care observațiile mele sunt așezate lângă părerile altora.
  Eu nu vreau să ,,cobor“ conflictul acesta la nivelul unei înfruntări social-politice sau religioase. După părerea mea, el se dă în sfera mult mai înaltă a înfruntării dintre Dumnezeu șu dumnezeul veacului acestuia. Acolo sunt ,,mieii“ și tot acolo sunt și ,,lupii“. S-ar prea putea ca cesul înfruntării finale să se apropie și el va declanșa pe pământ tot felul de conflicte aparent nelegate de Marele Conflict. Cine are ochii deschiși va vedea însă și cine are urechi de auzit va auzi. Aceasta este esența articolului meu.

 12. Cred că cei care trebuie, în primul rând, să reacționeze sunt politicienii din Africa și abia apoi restul. A aștepta ca alții să manifeste, alții să se ducă și să le traga una după ceafă nemernicilor, în timp ce tu stai bine mersi pe scaun la căldurică criticând suveran pe cei care au luat atitudine împotriva a exact acelor extremiști seamănă a fariseism. Acei obraznici, cum îi numești, apărau exact ceea ce aveau studenții creștini din Africa: libertatea! Din păcate împotriva libertății se manifestă atât ipocriții de neam islamic cât și cei de tip creștin. Probabil că la fel cum pentru tine libertatea de expresie este obrăznicie și pentru islamiști libertatea de credință este tot o obrăznicie. Sunteți egali. Bravo ție! Voi fariseii atât de jos coborâți creștinismul, încât mulți nu ne mai recunoaștem în el. Isus ne-a oferit libertate și dragoste, voi ați pus-o în chingi și o numiți obrăznicie și hulă. Totul pe bani, să nu uităm.

 13. Pana si asocierea cuvantului ipocrizie cu astfel de evenimente este nedreapta! Evenimente ca cel din Kenia sau cel de la Paris nu ar trebui sa se intample in numele niciunei credinte! Mai multa consideratie si atentie la emiterea de judecati nu ar strica nimanui!

 14. Reblogged this on Mariusalex's Weblog.

 15. Reblogged this on Istorie Evanghelica.

Trackbacks

 1. Moartea celor 147 de mucenici africani | InfoCrestin | Stiri Crestine | Resurse Crestine | Filme Crestine Online | Biserici LIVE
 2. Moartea celor 147 mucenici moderni (comentarii) | B a r z i l a i – e n – D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: