O credință lesne închinătoare la viței

Din când în când, presa anunță tot felul de ,,apariții“ ale chipului lui Christos. Ba apare pe geamul proaspăt spălat al bucătăriei, ba în forma nestatornică a unui nor, ba în panta unei coapse montane surpate, ba în … farfuria unuia care nu s-a trezit încă bine din somn. Performanța este uluitoare atâta vreme cât nimeni n-a văzut vreodată cum a arătat Christos în realitate, pentru că pe vremea aceea nu existau fotografii, iar desenul era, este și va fi o artă interziă pentru evrei (de aceea nu-i găsiți nici printre pictori, nici printre sculptori …).

Noi, creștinii legământului celui nou, uităm mult prea lesne porunca a doua a decalogului și, vinovați în naivitate, ne facem chip cioplit care să ne înlesnească închinarea.

Și când te gândești că singurul loc în care vrea să se arate Christos este dinapoia ochilor noștri, în caracterul unei vieți născute din nou sau ,,de sus“:

,,Copilații mei, scria apostolul Pavel, pentru care iarăși simt iar durerile nașterii până ce va lua Christos chip în voi“ (Gal. 4:19).

Erezia aceasta insultătoare de Dumnezeu s-a ivit, vicleană și doar aparent (sîc!) nevinovată, ca toate celelalte ereziile, sub frumoasa deviză: ,,Cel îndrăgostit vede pretutindeni chipul celui drag“.

Oare de ce n-au spus cei cărora li s-a nărăzit că au văzut o față de om într-un anumit loc că l-au văzut pe Charles Manson, pe Ștefan cel Mare, pe Mihail Eminescu, pe Făt Frumos, pe Budda sau de ce n-au pretins că li s-a arătat cumva chipul divin al lui Mahomed ?

 • Man Sees Face Of Jesus In His Chicken Dinner | WNEP.com

  wnep.com/…/man-sees-face-of-jesus-in-his-chicken-dinner/

  Nov 14, 2014 – Hernandez says he always looks for signs, not necessarily divine ones, but last summer, he thought he saw the face of Jesus in some clouds …

  APARIŢIE MIRACULOASĂ. Chipul lui Iisus Hristos a apărut pe un gard în Giurgiu!

  10369182_693824557319315_6197153271112875841_nSute de giurgiuveni au fost aseară, 9 iunie, a doua zi de Rusalii, în pelerinaj în cartierul Smârda, unde oamenii susţin că au văzut pe un gard chipul Mântuitorului Iisus Hristos. Vestea s-a răspândit imediat, iar numeroşi credincioşi au mers să se roage la chipul apărut la locul cu pricina.

  DESCOPERIRE MIRACULOASĂ. Chipul lui Iisus Hristos a apărut pe un copac VIDEO

  Publicat: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013 10:27  Sursa: romaniatv.net
  Autor:  

  Aceştia au spun că apariţia chipului lui Iisus este un miracol şi s-au rugat la copac minute în şir.

  Mai mulţi oameni din Ialomiţa susţin că au văzut pe un pom chipul lui Iisus care plânge. Vestea s-a răspândit imediat, iar sute de credincioşi au mers să se roage la copacul cu pricina, potrivit România TV. Oamenii au povestit că minunea s-a arătat mai întâi unui şofer a cărui maşină s-a defectat lângă bătrânul pom.

  Copacul miraculos se află pe Drumul Naţional 2C, între localităţile Amara şi Griviţa. “În seara de Crăciun a apărut chipul lui Iisus. S-a luminat cerul, au venit pompierii, au crezut că a luat foc”, a declarat un martor.

  În scurt timp, copacul de pe marginea drumului s-a transformat într-un adevărat loc de pelerinaj. Oamenii au aprins sute de lumânări, au făcut fotografii cu icoana de pe trunchi şi s-au dat pe faţă cu apa care curge din copac. “Minune mare ce-i aici, minune mare! A coborat Iisus de atâta răutate şi ne arată Dumnezeu duşmănie. Când am pus mâna acolo am simţit ceva, ca atunci cum simţi când te duci la biserică“, au spus pelerinii.

  Localnicii au precizat că minunea i s-a arătat prima dată unui şofer căruia i s-a stricat maşina chiar lângă plop. “Când s-a stricat maşina, omul s-a dat jos să o repare, şi cât umbla la maşină a ieşit o flacără din copac, o lumină“, au spus oamenii.

  +++

  Na, că ,,minunea asta“ nu s-a terminat bine! Și mulți au râs de  drept închinătorii prostiți:

  Vinovat pentru apariţia chipului lui Iisus Hristos pe un copac este pictorul prahovean Dumitru Bărzoi, în vârstă de 60 de ani.

  Am zis că nu e adevărat ce văd. Am râs de n-am mai putut când au dat ăştia la televizor. Nu e domnule nicio minune! Eu am făcut desenul ăla“, a lămurit pictorul  Dumitru Bărzoi pentru independentonline.ro.

  S-a întîmplat prin luna august, pe vremea cînd vindea pepeni la marginea drumului. Presupusa “lucrare” divină a fost realizată în scop comercial. “Am văzut copacul și am zis să desenez un Isus pe el, pentru clienți. S-au oprit oamenii, s-au pozat cu el și mai cumpărau și pepeni…“, adaugă pictorul.

  Pictorul a absolvit cursurile Şcolii Populare de Arte în Braşov şi are diplomă de pictor. A realizat o sumedenie de tablouri, o parte dintre ele fiind expuse prin Italia şi Franţa. Acum este chiriaş în curea unui localnic din Amara.

  +++++++

 

 

 Categories: Amintiri, Teologice

2 replies

Trackbacks

 1. O credință lesne închinătoare și crezătoare la orice | Revista ARMONIA - Saltmin Media
 2. O credință lesne crezătoare și închinătoare la orice | Revista ARMONIA - Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: