Mișcarea de la Redding – care-i diferența ?

Am întâlnit oameni care pot lua o situație complicată și, simplificând-o, să o poată explica foarte simplu și celorlalți. Este un dar mai rar. Majoritatea reușim contraperformanța de a complica lucrurile simple. Când întâlnești un om cu darul simplificării este bine să-i pui toate întrebările care te chinuie. Este șansa ta și vei regreta dacă n-o folosești.

Ei bine, l-am întrebat care este deosebirea între,, creștinimul de Redding“ și creștinismul adevărat, dintre imitația care te atrage cu strulucirea ei fascinantă și realitatea care pare așa de ternă și de cenușie.

Iată răspunsul său:

,,Creștinismul de Redding“ atrage pentru că proclamă vremea triumfului, spunând că a venit timpul ca toți urmașii lui Christos să poarte cunună. Într-un creștinism care spune de mii de ani că toți urmașii lui Christos trebuie să poarte o cruce, ,,creștinismul de Redding“ este într-adevăr o … veste bună!

Redusă la esențe, diferența dintre ,,creștinismul ultra-charismatic“ și creștinismul biblic este diferența dintre ,,cunună“ și ,,cruce“. Urmașii lui Christos le vor purta pe amândouă, dar problema este în ce ordine și când?

Până acum s-a spus ,,Fără cruce nu-i cunună“, în sensul că această cunună va veni în viața viitoare pentru cei care au purtat crucea în viața aceasta. ,,Creștinismul de Redding“ spune că ne-am înșelat timp de două mii de ani, neînțelegând sensul cuvintelor lui Christos. El susține că putem și trebuie să purtăm cununa ,,acum“, pentru că Christos a purtat crucea ,,atunci“. Întristarea Lui de ,,atunci“ naște încununarea noastră de ,,acum“.

Und am mai auzit eu o asemenea interpretare ? …

(Știți, eu sunt de acord cu Solomon și știu că ,,nu-i nimic nou sub soare“. Chiar dacă ai găsi un lucru despre care îți vine să spui ,,Iată ceva nou“, descoperi că alții l-au știut și l-au făcut cu mută vreme în urmă.)

Unde l-am mai auzit deci? …  Hei, sigur! L-am mai auzit la capetele încoronate ale familiilor regale europene, familiile acelea de sânge albastru, care aveau ,,drept divin“ de domnie. Mii de ani aceste capete încoronate au pretins că slujesc Biserica lui Christos, când de fapt se slujeau doar pe ei înșiși.

Singura diferență a ,,creștinismului de Redding“ ar fi că acum suntem toți de sânge albastru! Creștinii ar fi astfel adevărata nobilime a lumii, cu drept divin de preluare a puterii lumești în toate formele ei de manifestare !!!

,,Creștinismul super-charismatic“ nu este deci decât o reluare a unor idei din Evul Mediu întunecat, în care oamenii au pretins că împărățesc împreună cu Christos. Pseudovestitorii Împărărției biruitoare de la Redding nu sunt deci decât oameni care fug de ,,cruce“ și se îngrămădesc la ,,cunună“. Să fim sănătoși ,,acum“, să fim fericiți ,,acum“, să avem autoritate asupra întregii lumi ,,acum“. Să domnim împrună cu Christos ,,acum“.

Redus la esențe în aceasta formă, ,,creștinismul de Redding“ apare în adevărata sa lumină de ,,creștinism de grădiniță“, creștinism tocmai bun pentru copiii răsfățați ai Americii, feriți de persecuție și de rănile pricinuite de purtarea ,,crucii“. Până și formele lui de manifestare îi dau pe față naivitatea copilărească. Opriți muzica și priviți doar imaginile, topăieli infantile și basme de adormit … copiii. Minuni cu feți frumoși și Ilene cosânzene în bazme destinate să se termine întotdeauna și neapăratcu biruința binelui și cu ,,au trăit împreună fericiți până la adânci bătrâneți“.

,,Am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea.“
,,Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte“ (pururea sănătoși și eternitatea care a început astăzi)
,,Făt frumos și merele de aur“ (sau cu dinții de aur)

Viața adevărată, viața în împărăția domnului acestei lumi, viața în compania leului care ne dă târcoale și caută pe cine să înghită, este însă cu totul altfel. ,,Creștinii din Redding“ n-ar apuca a doua zi dacă ar lua avionul și și-ar predica fantasmagoriile la Teheran, în capitala Coreii de nord, la Mecca sau într-o tabără ISIS …

Se spunea că ,,somnul rațiunii naște monștrii“. N-am știut că și somnul discernământului creștin poate avea aceleași urmări tragice.

Singurul tratament pentru întunerecul dat drept lumină la redding este revenirea cu picioarele pe pământ și încadrarea pretențiilor în perimetrul prestabilit de principiul ,,Ajunge ucenicului să fie ca Învățătorul său“.

Vai de dei ce se înșeală, crezând că au dreptul la o viață mai ușoară decît Marele Purtător de Cruce !

Daniel George
February 26 at 1:22am
Here’s an amazing account of deception and deliverance from the “Redding Revival”https://notunlikelee.wordpress.com/2011/03/28/deliverance-from-extreme-pentecostalism-a-personal-testimony-regarding-bethels-influence/


Categories: Teologice

4 replies

 1. AMIN , AMIN , AMIN !

  Crestinii adevarati il iubesc pe Mirele Ceresc ( ISUS ) pentru ceea ce este El , nu pentru ceea ce are el de OFERIT sau pentru CEEA CE ISI INCHIPUIE HALUCINANT UNII CA EL OFERA DEJA AICI SI ACUM pe masa ospatului nuntii .

  Domnul nostru ISUS CRISTOS si apoi apostolii sai care i-au urmat exemplul nu au avut o campanie , o cruciada , un spectacol de ” SEMNE SI MINUNI ” cum au mogulii carismatici la mega televiziunile “crestine” sau in showurile lor de “Semne si Minuni pentru strans $ de la naivi si lesne creduli” ci Isus si apostolii Lui au avut o campanie de PREDICARE A EVANGHELIEI urmata de intarirea marturiei ei prin Semne si Minuni .

  In consecinta ei nu si-au adunat averile fabuloase pe care le afiseaza fara rezerve mogulii carismatici contemporani si nici nu au dus viata boema in lux si huzur , lipsita de griji , pe care o duc predicatorii ” evangheliei prosperitatii si a vindecarii ‘divine’ totale pentru orice crestin ” .

 2. Dar apreciez că ați amintit și de regii din Evul Mediu și istoria modernă, despre care, deși am studiat istoria, am uitat, sau n-am făcut legătura dintre ei și fenomenul actual.

 3. Pavel scria în 1 Corinteni:
  8. ”O, iată-vă sătui! Iată-vă ajunşi bogaţi! Iată-vă împărăţind fără noi! Şi măcar de aţi împărăţi cu adevărat, ca să putem împărăţi şi noi împreună cu voi!

  9. Căci parcă Dumnezeu a făcut din noi, apostolii, oamenii cei mai de pe urmă, nişte osândiţi la moarte; fiindcă am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni.

  10. Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi, înţelepţi în Hristos! Noi, slabi; voi, tari! Voi, puşi în cinste; noi, dispreţuiţi!

  11. Până în clipa aceasta suferim de foame şi de sete, suntem goi, chinuiţi, umblăm din loc în loc,

  12. ne ostenim şi lucrăm cu mâinile noastre; când suntem ocărâţi, binecuvântăm; când suntem prigoniţi, răbdăm;

  13. când suntem vorbiţi de rău, ne rugăm. Până în ziua de azi, am ajuns ca gunoiul lumii acesteia, ca lepădătura tuturor.”

  Când aud de evanghelia prosperității sau alte lucruri de felul acesta imi aduc aminte de acest text. Am crezut că la acesta vă referiți când ați spus că nu e nimic nou sub soare. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu dă omului decât atât cât poate să ducă. Si pentru că nu cred că Împaratia a venit încă, si pentru că trăim în lumea unde ”omul se naște ca să sufere după cum scânteia se naște ca să zboare”, deși am bucurii și planuri poate, îmi vine să spun uneori, mai ales când mi-e greu: ”Vino, Doamne Isuse!”

 4. Pentru fanii naivi , imbatati de cocktailul Evanghelico-New Age-Neognostic al shamanului … , pardon pastorului , Bill Johnson ( gurul miscarii de la Redding ) cat si pentru cei care iubesc Adevarul si Discernamantul Spiritual si vor sa-l prezinta in dragoste si adevar :

  The New Age Propensities of Bethel Church’s Bill Johnson
  http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=15508

  Mark Chironna’s New Age/Quantum Mysticism at Bethel Redding Conference
  http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=16072

  Bethel’s Bill Johnson: “Jesus was so empty of Divine capacity…”
  http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=15854

  SOUND ADVICE FOR BETHEL CHURCH PASTOR BILL JOHNSON
  http://apprising.org/2013/01/12/sound-advice-for-bethel-church-pastor-bill-johnson/

  AN INVASION OF ERROR—REVIEW OF WHEN HEAVEN INVADES EARTH BY BILL JOHNSON
  http://apprising.org/2013/01/06/an-invasion-of-error-review-of-when-heaven-invades-earth-by-bill-johnson/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: