O carte ca o balanță – Charisma versus Charismania

Chuck Smith, întemeietorul mișcării creștine Calvary Chapel,  a fost un om foarte echilibrat. Poziția lui în problemele spirituale a ajutat o generație de americani să-și găsească balansul lăuntric într-o vreme când mișcarea hippy arunca peste bord orice formă de ,,normă“. Zecii de mii de tineri pierduți au fost influențați de învățăturile lui Chuck și au redevenit ,,norma“-li.

În ceasul acesta de atacuri eretice, românii ar face bine dacă ar asculta și părerile lui Chuck Smith. Vă recomand una din cărțile lui.

Citiți extrasul din Introducere pe care l-am copiat pentru voi și veți vedea imediat ce dar deosebit a avut omul acesta să dea claritate lucrurilor pe care alții le-au tulburat, tulburând Biserica lui Christos.

Charisma este ungerea frumoasă, naturală pe care o revarsă Duhul lui Dumnezeu peste viața unei persoane, învrednicind-o astfel să facă lucrarea lui Dumnezeu. Ea este puterea specială a Duhului Dumnezeu prin care o persoană pare că radiază în jur gloria și dragostea lui Dumnezeu.

Charismania este sforțarea firii pământești care vrea să imite charisma. Ea se manifestă prin orice efort care urmărește să facă lucrarea Duhului prin energiile și abilitățile firii pământești, această străveche natură perversă a noastră. Charismania este gălăgia pseudoduhovnicească care încearcă să realizeze prin transpirație ceea ce Dumnezeu face prin inspirație. Ea încearcă să folosească geniul, energia și șmecheriile omenești drept substitut al înțelepciunii și abilității divine.

Pentru cei care aveți acces la Amazon.com, puteți găsi cartea ,,deja citită“ la un preț ridicol ($0.75). Mergeți aici.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

O altă carificare necesară este și aceasta:

See all 1 image(s)

Calvinism, Arminianism, and the Word of God: A Calvary Chapel Perspective Paperback – January 1, 1993
Categories: Teologice

2 replies

  1. Am putea gasi, exisa vre-o diferenta intre un Petru dupa reabilitare si un Petru din Fa2, d.p.d.v. carisma si ungere in propovaduire?
    Eu cred ca, orice om nascut din nou poate propovadui cuvantul Domnului, plin de carisma (daca o are), insa cred ca acelasi, om va propovadui altfel dupa experimentarea botezului cu Duh Sfant, cu aceasi carisma, insa poate cu o ungere specifica puterii Duhlui Sfant.

  2. am sa o procur si eu, mltumec.
    (erata pret in loc de pres).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: