20. Când este dificil să fii generos

(Iosif Dragomir)

Poate că nimic nu este la fel de revelator cu privire la dedicarea noastră faţă de Hristos şi faţă de cauza Lui ca atitudinea noastră faţă de bani. Domnul Isus, în Evanghelii, a vorbit despre bani aproape mai mult decât despre orice alt subiect. De ce? Deoarece mâncărimea banilor este în cele mai multe palme, şi El a ştiut că, fără să fi învăţat în mod clar despre ataşamentul lor cu privire la banii lor, urmaşii Lui nu vor deveni niciodată ucenici maturi.

Atunci când luăm în considerare bunurile materiale ne confruntăm cu o problemă tăioasă, deoarece fie vom transforma materialul în imaginea spiritualului fie materialul ne va transforma pe noi în propria lui imagine. Lucrurile materiale trebuie să fie predate lui Dumnezeu – dacă nu, ne vom trezi în curând supuşii lucrurilor materiale. Unii creştini dau a zecea parte din venitul lor lui Dumnezeu, şi pentru cei cu venituri mici acesta este un lucru frumos. Alţii cu venituri mai mari, însă, găsesc că pot să dea mai mult decât a zecea parte fără a întâmpina nici o dificultate pentru ei sau pentru familiile lor. Un om de afaceri a formulat lucrul acesta cu înţelepciune când a spus: „Tot ce am este a lui Dumnezeu şi rugăciunea mea constantă este aceasta: «Doamne, cât pot să păstrez pentru mine din banii Tăi?»”

Aceasta este prioritatea corectă, deoarece orice cheltuim inutil pentru noi ne împiedică să slujim nevoilor altora. Punându-ne bunurile noastre la dispoziţia lui Dumnezeu înseamnă că încrederea noastră este în El, nu în bani.

Într-o vreme în care economia este predicată ca o Evanghelie creştină, şi impulsurile generoase sunt sugrumate înainte de a-şi găsi expresia, trebuie să-I permitem lui Dumnezeu să ne deschidă pumnii încleştaţi şi să fim atât de generoşi cu alţii aşa cum este El cu noi. Tot ce dăruim trebuie să fie o recunoştinţă faţă de ceea ce ne-a dăruit El nouă.Categories: Teologice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: