Cine hotărăște cât să ai ?

În 23 Iulie 2013, în seara aceasta m-am dus să schimb niște sandale la Nordstrom, unul din cele mai scumpe magazine din America. Le căpătasem din Canada și s-au rupt mult prea repede pentru ,,reclama firmei“. M-a sfătuit un prieten ,,priceput“ să încerc să le schimb. N-o mai făcusem niciodată, mai ales că nu prea călcasem de foarte multă vreme printr-un Nordstrom.

Spre surprinderea mea, vânzătorul nu mi-a cerut nici măcar bonul cu care le cumpărasem. A fost suficient că erau distribuite și prin magazinul lor. ,,Măi, mi-am zis, ce mare lucru și cu lumea aceasta a oamenilor bogați!“

Așteptând acolo, mi-au curs ochii după niște pantofi așa cum nu mai văzusem. Frumoși și comozi, dar și scumpi … foarte scumpi. Peste $400 perechea. (Eu nu mi-aș fi putut cumpăra nici măcar unul desperecheat!).

La plecare spre curtea bisericii unde se desfășura o seara de Vacation Bible School, am trecut pe la unul din magazinele mele, un ,,Goodwill“, bazat pe bunăvoința și dărnicia bogaților. M-am uitat spre o orgă Korg 250, pe care aș fi văzut-o tare potrivită cu grupul misionar de la Las Vegas … Când s-o ridic, hopaaa!, ochii mi-au căzut pe o pereche de pantofi pe care cineva îi luase din raionul de încălțăminte și-i ,,ascunsese“ în raionul de casnice.

Minune! Erau întocmai ca pantofii pe care-i văzusem la Norstrom! Ca să nu fie niciun dubiu, aveau în ei până și șanuri pe care scria Norstrom! I-am luat repede în mâini și i-am răsucit pe toate părțile. Erau foaret buni, aproape noi și destul de aproape de mărimea mea ca să-i încerc …

Ce credeți? Dacă v-aș spune că îmi veneau ca turnați, ce ați zice? Fiți liniștiți și nu vă grăbiți să mă invidiați; erau exact cu o jumătate de număr mai mici. Dcaă ar fi fost o jumătate de număr mai mare, ar mai fi mers…  Ce dezumflare!

Totuși, nu m-a lăsat inima să-i las acolo. Acum, sunt ca pantofii cenușăresei. Cine știe la cine se vor potrivi și pentru cine i-a pregătit Domnul ?!

pantofi

Există un verset și un principiu în Biblie la care mă gândesc mereu în astfel de situații. Când împăratul David a intins mâna pofticios și i-a luat nevasta lui Urie, Dumnezeu a venit la el și l-a mustrat. În mustrare există însă și o revelație a grijei părintești suverane.

,,Eu te-am uns împărat peste Israel, şi te-am scăpat din mîna lui Saul; te-am făcut stăpîn pe casa stăpînului tău, am pus la sînul tău nevestele stăpînului tău, şi ţi-am dat casa lui Israel şi Iuda. Şi dacă ar fi fost puţin atîta, aş mai fi adăugat“ (2 Sam. 12:7-8).

M-a șocat acest ,,Şi dacă ar fi fost puţin atîta, aş mai fi adăugat“. Dumnezeu i-a spus lui David: ,,De ce nu ai fost mulțumit cu ceea ce am hotărât Eu să ai? De ce ți-ai luat singur?“

Ori de câte ori mă surprind poftind ceea ce nu am, îmi aduc aminte de aceste cuvinte. Dumnezeul lui David este și Dumnezeul meu! El mi-a dat tot ceea ce am și m-a făcut tot ceea ce sunt. Cum mi-aș putea oare dori mai mult? Cum mi-aș putea oare dori altceva?

În seara aceea, Dumnezeu mi-a adus aminte de lucrul acesta. Pantofii ,,doar puțin mai mici“ au fost intermediarii unui mesaj duios, dar ferm:

,,Daniel, aș putea să-ți dăruisc oricând pantofi ,,de la Nordstrom“! N-am făcut-o până acum pentru că n-am considerat-o necesar pentru tine. Și nici acum n-o consider … Ce spui?“

,,Mulțumesc, Doamne. Nu-mi trebuie. Sunt mulțumit.“Categories: Amintiri, Personale

7 replies

  1. Mi-e dor de fratii mei din Atena! Dumnezeu sa va poarte de grija in aceste zile de criza acolo.

  2. Buna sa va fie inima ,frate Daniel,cred ca intimplarea aceasta si-a atins scopul ,cel putin pentru mine,sunt asa de binecuvintat sa inteleg ca am un Dumnezeu bogat in indurare,noi suntem fii,si de cele mai multe ori traim ca niste cersetori la groapa de gunoi a Universului…
    Salutari calde din partea fratilor din Athena!!!

  3. Fiti binecuvantat o lectie tare frumoasa si pretioasa am inteles , prin mesajul dumneavoastra!!!

  4. Facem licitatie pentru ei? Cine stie, poate e o mica lovitura acolo!

  5. Dar se intimpla adesea ca vrem asa de tare ceea ce vrem, ca nu conteaza ca e cu un numar mai mic…Si Domnul ne lasa sa ne purtam pantofii cu care ne-am incaltat. De aia unii dintre noi avem mersul asa de lin si sughitam asa de des …ca numai noi stim cum stau de bine picioarele in pantofi…

  6. Mda, si eu care imi doream Ferrari si am primit Dacie, si inca Dacia 1300, e bine si asta :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: