Care este măsura ta?

Foarte interesant acest dialog polemic al lui Pavel! Oare care este măsura mea în lucrare? Care este „lucrul încredințat mie“ în care trebuie să fiu găsit credincios?

Noi, însă, nu ne lăudăm dincolo de măsura noastră, ci în măsura marginilor, pe cari le -a însemnat Dumnezeu cîmpului nostru ca să ajungem pînă la voi.  Nu ne întindem prea mult, ca şi cînd n’am fi ajuns pînă la voi, căci, în adevăr, pînă la voi am ajuns în Evanghelia lui Hristos.  Nu ne lăudăm peste măsura noastră, adică, nu ne lăudăm cu ostenelile altuia; ci avem nădejdea că, dacă credinţa voastră creşte, va creşte şi cîmpul nostru de lucru între voi, nespus de mult, după măsura noastră.  Aşa că vom putea propovădui Evanghelia şi în ţinuturile cari sînt dincolo de al vostru, fără să intrăm în cîmpul de lucru al altuia, ca să ne lăudăm cu lucrări făcute deagata“ (2 Cor. 10:13-16)Categories: Articole de interes general

3 replies

  1. Lupta cu cei care aduceau erezii este pentru sanatatea Bisericii.S-a mai intamplat in Galatia , Colose …la fel si in Corint.

  2. Sa nu fim caldicei ni se spune desi asta atrage cateodata si dusmania unora. Asa a patit si Pavel care raspunde aici cu mult tact acelor care-l acuzau ca este in firea pamanteasca si radeau de aspetul sau.( versetele 2 si 10 ) .

  3. Superb verset al lui Pavel ! Extraordinara Intelepciune !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: