Înaintașii noștri

Dumnezeu ne-a hotărît lângă cine să creștem și de la cine să învățăm. Cu înaintașii noștri: Tenzi și Pitt Popovici.

 

 

 

 

 

 

 Categories: Amintiri, Personale

3 replies

  1. De martiraj trebuie sa ne pregatim oricum! Trebuie sa murim putin in fiecare zi.

  2. Mai sami, poate ca fratele Daniel, asemeni multora, americani si ameromani, considera ca vremea martiriului nu are de-a face cu vremea ultimelor clipe ale bisericii inainte de rapire!!! dansii aduc argumente destule in acest sens… dar noi tot trebuie sa ne pregatim!!! Maranatha, Domnul nostru vine!!!

  3. “Dumnezeu ne-a hotărît lângă cine să creștem și de la cine să învățăm” Doamne ajuta-ne sa invatam ceva din predicile fr. Petru Popovici si mai ales din acea carte care este de mare folos pentru noi in zilele astea “Marile amagiri in vremurile din urma” se vede cat suflet a depus cand a scris cartea si cat de mult doreste ca ,crestinii sa nu fie inselati. Bine ar fi sa invatam toti din cartea asta “Mă gândesc însă cu strângere de inimă la acei credincioşi ce azi iubesc lumea şi nu sunt gata să renunţe la unele plăceri, cum vor putea atunci să renunţe la însăşi viaţa lor? Cum vor putea să îndure frigurile foamei cei ce azi nu sunt deprinşi cu postul, ci numai cu mese încărcate? Aurul în cuptor se dovedeşte aur. Atunci Dumnezeu îşi va scoate pe aleşii Săi în faţă, ca să demonstreze lumii dragostea lor faţă de El şi le va oferi onoarea de a deveni martiri, eroi ai credinţei.

    Cristos Domnul nu ne-a chemat la o viaţă uşuratică, ci la slujire serioasă şi jertfă. Vechiul tablou dintr-un muzeu italian cu boul între plug şi altar, zugrăveşte reala viaţă creştină. Unii au tras brazde adânci cu Evanghelia până la marginile pământului, iar alţii au urcat cu bucurie pe altarul jertfei. Numai în catacombele Romei sunt vreo două milioane şi jumătate de oseminte ale martirilor din primele veacuri. Dar mulţi au fost înecaţi în Tibru, în mare, alţii au fost prefăcuţi în scrum, iar alte milioane au fost martirizaţi în alte oraşe ale imperiului roman. La numărul acestora se adaugă marea mulţime a urmaşilor lui Cristos Domnul, care au suferit groaznicele torturi ale Inchiziţiei catolice. Spiritul anticristic şi-a făcut mereu lucrarea. Numai ziua judecăţii va da în vileag câţi credincioşi au suferit şi au fost martirizaţi în ţările comuniste şi în ţările musulmane! Dar ce va fi când fiara va stăpâni lumea prin puterea Satanei? Oare vom suferi cu demnitate pentru Cel ce Şi-a dat viaţa Sa ca noi să avem iertarea păcatelor şi viaţa veşnică? Oare tinerii de astăzi vor dovedi acelaşi eroism care l-au dovedit tinerii de altădată care au fost gata să se prezinte chiar voluntar să fie martirizaţi?

    O, Doamne, învredniceşte-ne să fim gata să suferim mai degrabă moartea decât să fim amăgiţi de fiară!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: