Totul de batjocora

Tulburatoare aceasta stire de la “Negara” (negara@online.de)

Comemorarea mineriadelor din iunie 1990.

Ieri 14 iunie 2008, PRO-TV a aratat cu oarece lux de amanunte, cum un grup de tineri intre 18-24 ani, multi dintre ei ,probabil, “baieti de baieti”, se bateau cu perne in Piata  Universitartii, ca sa arate ca Romania a depasit demult acele evenimente ale mineriadelor din iunie 1990.
Asociatia Victimelor Mineriadei din iunie 1990 a protestat de modul cum inteleg unii tineri de astazi sa comemoreze acele avenimente. Intrebati de unii dintre reporteri ce stiu ei despre acele evenimente, au raspus unii dintre ei, cu mutra “timpa” ca… “mai nimic”.

Luarea in deradere a acelor tragice evenimente de catre unii tineri din zilele de astazi, dovedeste inca o data, complicitatea  in mare parte a mass-mediei romanesti, ca factor educational de masa, cat si o lipsa totala de respect fata de vitimele acelor zile. Iar un neam care nu stiei sa-si respecte martiri si eroii – spunea senatorul si poetul Ioan Alexandru – va fi sortit pieirii.Categories: Uncategorized

1 reply

  1. NU a fost, cel putin in intentie, o batjocura. Cred ca initiativa a pornit de aici:
    http://gramo.ro/2008/06/14/mineriada-de-catifea/

    Nu stiu cat de “baieti de baieti” sunt tipii care-au participat, m-as feri sa etichetez niste oameni pe care nu-i cunosc.
    A fost ilustrarea unei idei cu care sunt de acord, citez, “la proteste pasnice nu se raspunde cu tarnacopul”.
    Habar n-am ce-a aratat PRO-TV, nu am tembelizor si daca as avea m-as informa din alte parti (scuze, nu am intentia sa jignesc pe nimeni cu asta). Cat despre ce stiu eu despre mineriada, as putea sa zic la fel, ca mai nimic. Stiu ca minerii au venit, stiu cine i-a chemat, stiu ca au batut in stanga si-n dreapta, stiu cine i-a felicitat, dar n-as putea sa insirui coerent sau sa explic evenimentele respective in fata unui reporter TV.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: