In sprijinul Evanghelizarii de la Timisoara

Aceasta predica a fost rostita la noi in adunare de Emanuel Buliga, in aceeasi zi in care ne-a venit o scrisoare de la Timisoara, prin care eram informati ca partea platita de romani pentru evanghelizarea din iulie 2008 de la Timisoara (10% din total) era de aproximativ $200.000. Prima noastra reactie a fost ca si reactia ucenicilor din textul lui Marcu: “cu atata banet s-ar fi putut da de mancare la saracii din Timisoara PE UN AN sau s-ar fi putut cladi o catedrala …” Fara sa stie, Emanuel ne-a spus exact ceea ce aveam nevoie sa auzim. Eu am “completat” mesajul lui cu ecourile pe care vorbele lui le producea in inima si mintea mea pocaita …

Marcu 14:1-9

Oare de ce a spus Domnul Isus: Oriunde va fi propovaduita Evanghelia se va spune si ce a facut femeia aceasta?

Femeia a adus un vas de parfum scump (300 de dinari este salariul pe aproximativ un an de munca). L-a “spart”, caci era sigilat ca sa nu se evapore mirul, si l-a turnat asupra trupului Domnului Isus. Lasand la o parte locul acestei femei in pregatirile profetice pentru inmormantarea Lui, cred ca putem face o paralela intre vestirea Evangheliei si gestul femeii.

I. Si gestul femeii si vestirea Evangheliei par la prima vedere o “risipa”.
Ganditi-va la cat se sheltuieste cu o evanghelizare pe stadion! oare nu s-ar putea folosi toti banii aceia pentru saraci? Oare nu s-ar putea ridica cateva biserici?

Adevarul este ca si daca nu s-ar fi cheltuit “pentru Domnul”, banii aceia tot ar fi intrat in circuitul comercial. Cu ei s-ar fi putut cumpara niste cercei sau niste camasi, niste alimente, o bicicleta, o calatorie de placere, , o masina mai performanta, etc. Si mirul de nard ar fi sfarsit-o “cheltuit” pe trupul unor domnisoare sau doamne de atunci. Ce nu facem “pentru Domnul” vom face inevitabil pentru altcinava sau pentru altceva.

II. Si gestul femeii si vestirea Evangheliei sunt neintelese si criticate, pana si de cei aflati in anturajul Domnului Isus.

Diavolul nu-i critica pe cei care nu fac nimic pentru Isus! Tinta atacurilor este intotdeauna acela sau aceea care face ceva deosebit, care se misca atunci cand ceilalti stau pe loc, asupra aceluia/aceleia care este “fanatic” pentru Domnul Isus.

III. Si gestul femeii si vestirea Evangheliei par fara rezultate, dar nu-si vor pierde “pomenirea”.
Daca la Timisoara se va castiga pentru eternitate un singur suflet, vom fi in pierdere sau in castig? Cat costa un suflet? Cat a fost gata Dumnezeu sa plateasca pentru el? Cat suntem noi gata sa dam?

Incheiere: care este ultimul “lucru frumos” pe care l-ai facut pentru Domnul isus? care a fost ultima ta “risipa” pentru El? Cand este ultima oara cand ai facut “ce ai putut”? Astazi multi stau departe si sunt zgarciti. Ei nu dau nimic pentru “trupul” lui isus. va veni o zi in care-L vor vedea in slava Sa eterna si atunci vor fi gata sa-i dea tot ce au, dar va fi … prea tarziu. Cine nu o face acum, “mai dinainte” (v.8), n-o va mai putea face niciodata.

(The festival will be hold in Timisoara, at “Dan Paltinisanu” Stadium.
For more information, visit the pages below:
http://www.hope-tm.ro/
https://www.billygraham.org//Default.asp

We are called to pray for this big event!
Pray until something happens!)Categories: Uncategorized

7 replies

 1. IUBITI MEI FRATI IN DOMNUL .APRECIEZ SINCERITATEA DV SI DORINTA CARE TREBUIE SA SALASLUIASCA IN INIMILE FIECARUIA DINTRE NOI SI ANUME :EVANGHELIA TREBUIE VESTITA DUPA REGULA LASATA DE DOMNUL ISUS IN MAT. 28. 19-20.DAR IUBITI MEI FR .IN DOMNUL NU ORICE PERSOANA CARE ISI SPUNE CRESTIN POATE SA INDEPLINEASCA ACEASTA TRIMITERE PT CA :1TREBUIE SA FACI PARTE DINTR-O BISERICA SANATOASA IN ORIGINE DOCRINA SI PRACTICA 2TREBUIE SA AI AUTORITATE(EXOUSIA)CA SA DUCI LA INDEPLINIRE MAREA TRIMITERE. SA PRESUPUNEM CA BAPTISTII AU AUTORITATEA DAR CE FACEM CU CEILALTI PENTICOSTALII, CARISMATICII, OASTEA DOMNULUI(ORTODOXI REFORMATI), CATOLICI(AM TRAIT SA O VAD SI PE ASTA), SI NU IN ULTIMUL RAND MASONII.ACESTIA TOTI (CEI ENUMERATI)AU EI CAP IN ECLESIILE LOR PE ISUS CRISTOS DOMNUL NOSTRU?SE SUPUN EI ADEVARULUI SI TRAIESC IN CONFORMITATE CU CUVANTUL?BISERICILE LOR CARE DE MULTA VREME SANT APOSTATE (UNELE CELE REFORMATE SAU CELE RESTAURATOARE DE ADEVAR -S-AU NASCUT CHIAR APOSTATE) MAI AU ELE AUTORITATE DE A PREDICA EVANGHELIA,DE A ADMINISTA RANDUIELILE, DE A BOTEZA SI DE A FORMA ALTE BISERICI SI A LE ORDINA LUCRATORII? NU FRATILOR NU CRED.A LUCRA IMPREUNA CU O BISERICA APOSTATA INSEAMNA:1CA O SOCOTESTI CEL PUTIN EGALA CU TINE SI SORA 2 CA ESTI DE ACORD CU DOCTRINA PRACTICA SI RANDUIELILE EI 3CA II RECUNOSTI SLUJITORII ORDINATI 4 CAAVETI ACELEASI SCOPURI CU EI 5CA FACI PARTE DIN ACELASI TRUP CU EI 6 CA SANTETI CALAUZITI DE ACELASI DUH 7 CA SUFERITI ACEEASI OCARA SI VETI AVEA ACEEASI RASPLATA.SUNA CAM DUR ACESTE CUVINTE SI SPER SA FIE PT URECHILE GADILATE CARE CONFUNDA LUCRAREA DOMNULUI CU CEA A OAMENILOR RELIGIOSI CARE SI-AU LUAT SINGURI AUTORITATE DE LA VRE-UN BORD DE MISIUNE ASOCIATIE CARITABILA SAU DE LA VRE-O CONVENTIE DE BISERICI APOSTATE SI ECUMENICE .ADUCETIVA AMINTE DE IOSAFAT REGELE IUBIT AL ISRAELULUI CE II SPUNE IEHU DUPA CE SE INTOARCE LA IERUSALIM :Iehu, fiul proorocului Hanani, i-a ieşit înainte, şi a zis împăratului Iosafat: “Cum de ai ajutat tu pe cel rău, şi ai iubit pe cei ce urăsc pe Domnul? Din pricina aceasta este mîniat Domnul pe tine. STIU EFORTUL DEPUS DE DV SI DE TOT CE ATI FACUT PT A SE INTOARCE OAMENI LA CRISTOS DAR METODA PERANSAMBLU ESTE DUPA VOIA LUI CRISTOS ISUS? GANDITI-VA CA AU FOST LUCRATORI(DIN BISERICI CE NU AU PE DOMNUL SI NICI NU I SE SUPUN) NU MA INTELEGETI GRESIT CRITIC METODA SI CER AUTORITATE NU VORBESC DE RAU DARNICIA SI SINCERITATEA MULTORA CARE DORESC SA FIE INTORSI CAT DE MULTI LA DOMNUL IN ORICAT DE MARE NUMAR II VA CHEMA EL. CU MULT RESPECT SI DRAGOSTE PT ADEVAR -AUREL MUNTEANU.HAR PACE SI MULTA INDURARE.

 2. Nu stiu nimic .. dar il cunosc pe fartele Negrut si am incredere in judecata dansului.

 3. De ce fr.Paul Negrut s-a dezis de metodele acestui festival?
  Il cunoastem ca pe un frate deosebit.

 4. Cand te costa “ceva”, pui pret, il pretuiesti, acorzi timp si suflet.
  Devine important pentru tine, te-a costat!
  Acolo ti-e inima, acolo ti-e comoara (acum), e ceva pe care-l pretuiesti mult.
  De aceea, e important sa ne coste ceea ce facem pentru Domnul:timp si resurse.
  Sa venim cu o stare de rugaciune vie ( dorinta inflacarata), ca Dumnezeu sa lucreze dupa voia Sa in largirea Imparatiei Sale!
  AMIN!

 5. Umila mea parere este ca a fost a “nice try” din partea lui Emanuel (nu-l cunosc) sa justifice aceste cheltuieli. Nu sunt deloc convins ca Domnul Isus ar fi aprobat asa ceva (spre deosebire de jertfa acelei femei din NT care s-a smerit la picioarele invatatorului). Bineinteles – e f posibil ca sunt gresit.

  Domnul sa fie cu cei implicati la aceasta evanghelizare si fie ca multi sa se intoarca la Domnul si mai multi sa fie ziditi. AMIN. Cristi

Trackbacks

 1. În sprijinul evanghelizării de la Timişoara « România Evanghelică
 2. Trisarea sau trezirea de la Timisoara? « B a r z i l a i - e n - D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: