Vasile Talos, un ghiocel in plina iarna

Multumesc lui Daniel Mitrofan pentru publicarea procesului verbal (veritabil rechizitoriu) de la sedinta Comitetului Uniunii condusa de Cornel Mara. M-au trecut fiorii cand mi-am reamintit acele vremuri si m-am indragostit iarasi de fratele Vasile Talos, indragitul nostru profesor de la Seminar, care a dat celor din promotia mea o gura de oxigen in aerul statut de acolo.

Din simpla lectura se vede clar diferenta dintre marea majoritate a membrilor Comitetului, simpli  “aplaudaci” ai regimului comunist, si pozitia lui Talos Vasile si a lui Iosif Serac. Timpul si mai ales eternitatea sunt dovada ca ei au avut dreptate.Categories: Uncategorized

2 replies

  1. Nu trebuie sa te simti asa si nu trebuie sa tragi concluziile pe care le-ai tras. Din pacate, toti traim un idealism simplist uneori. Viata este mult mai complicata decat am vrea noi, iar oamenii vor fi judecati pentru “nuantele” de comportamant care le-au dat pe fata caracterul. Adu-ti aminte ca Pavel scria spre stupefactia mea:
    “Mai intai de toate, aud ca atunci cand veniti la adunare, intre voi sunt dezbinari. si în parte o cred, caci trebuie sa fie si partide intre voi, ca sa iasa la lumina cei gasiti buni” (1 Cor. 11:18-19).
    Ce este cu acest imperativ “trebuie” asezat alaturi de stari conflictuale? Raspunsul este ca viata este un examen pe care ni-L da Dumnezeu si la care fiecare luam note diferite. “Alercati in asa fel ca sa luati premiul!” spune Pavel. Si eu si tu trebuie sa staruim in facerea binelui, fara sa ne scuzam sau sa ne descumpanim de ceea ce fac ceilalti.

  2. ..de cateva zile, mai bine spus de la moartea pastorului Dugulescu, am ramas stupefiat de colaborarea intregii conduceri a cultului baptist cu ‘diavolul’-securitatea si stau sa ma intreb daca un asemenea om care duminica il propovaduia pe Isus Hristoe si in rest dadea note informative’diavolului’mai are autoritatea morala sa se ridice sa-nvete pe altii, sunt exclusi din bisericii uni cre mai beau, isis lasa nevasta, si alte maruntisuri si aceasta colaborare este ridicata la rang de martiraj, eu cred ca gresim si in loc sa punem pe piedestal pe cei care nu au colaborat, tot acestia sunt in frunte si sunt dezolat sa aflu ca si acum sunt pastori informatori despre care nu se stie nimic deoarece si-au reactivat dosarele, spuneti si mie ce sa mai cred cand inainte de’89 luptam impotriva sistemului de oprimare – cei care ne aratau drumul spre cer – oare chiar ni l-au aratat sau ce?cum sa-nteleg ca un om a lui Dumnezeu pus sa aratae calea spre EL face pact cu dusmanul de veacuri a LUI DUMNEZEU, sunt trist si cu inima indoliata nu credeam ca acum la atatia ani de la revolutie sa aflu aceste marsavii…aratati dvs.capitolul si versetul prin care cel care a facut pact cu ;diavolul’ a mai reprezentat si pe Dumnezeu – oare de ce iuda nu a revenit sa fie martir ca a fost obligat de sistem sa-l vanda pe ISUS – oare baptistii au in frunte numai urmasii lui iuda…si inca ceva este o mare minciuna ca au fost obligati de sistem atat timp cat sunt frati care nu au colaborat, cred ca ar trebui ca toti acestia sa se retraga si sa-si cear public scuze de la miile de frati pe care i-au inselat atatia ani si sa nu mai faca pe eroii, uitati si la bunastarea lor materiala si la a celor care doar sunt in slujba lui Dumnezeu si veti vedea diferenta, nu cred ca suntem orbi si prost dar sunt trist ca ma ajuns la baptisti sa se spuna ‘fa ce-ti spune popa nu ce face’ Doamne ai mila de noi toti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: